Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imáid befolyással bírnak

2010. október 04. 02:54 - Kingdom

Az ima mindazt el tudja végezni, amit Isten meg tud tenni. Az Ő erőforrásai rendelkezésre állnak számodra is. Az Újszövetségben húsz alkalommal olvassuk: „Kérj!

"Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat minket, akkor tudjuk, hogy már megkaptuk, amit kértünk tőle." 1 János 5:15

Elgondolkodtál-e valaha azon, hogy az ima valóban működik-e? Imádkozol valamiért aztán a Sátán a füledbe súgja: "Csak vesztegeted az időt. Felejtsd el! Mit képzelsz, ki vagy? Mit gondolsz, mit csinálsz? Isten nem hallgat meg. Ne fecséreld az idődet."

Az ima azért működik, mert Isten irányít mindent. Minden csoda alapja Isten szuverenitása. Miért cselekszi ezt Isten és nem amazt? Azért mert Ő tart kézben mindent. Bíznunk kell a bölcsességében és jóságában.

Az Efézus 3, 20-ban azt olvassuk: „Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint”.

Az ima mindazt el tudja végezni, amit Isten meg tud tenni. Az Ő erőforrásai rendelkezésre állnak számodra is. Az Újszövetségben húsz alkalommal olvassuk: "Kérj!" Bátorító tudni, hogy azok a dolgok, melyek hatáskörünkön kívül esnek, Isten hatáskörén belül vannak. Én talán nem tudok megváltoztatni egy helyzetet, de tudok imádkozni és Isten meg tudja változtatni azt.

 

Pontosan tudom, hogy néhányatok most mire gondol: "Ha imádkozhatok és kérhetem Istent, hogy változtasson meg dolgokat, és ha Isten valóban a kezében tart mindent, akkor miért nem kapom meg mindazt, amiért imádkozok?" Jó kérdés. Felsorolok három okot:

 

1. Isten nem egy dzsinn. Nem csak bedobsz egy imát, megdörzsölsz valamit és megkapod amit akarsz. Ha minden imánk meg lenne válaszolva, elkényeztetett gyerekek lennénk. Te mindent megadsz a gyerekeidnek, amit kérnek? Remélem nem. Tudod mi a legjobb számukra. Te látod a teljes képet. Ha te teljesebben látod a képet a gyerekeid számára, mennyivel nagyobb az a kép, amit Isten lát?

2. Néha a keresztények ellentmondásosan imádkoznak. Van két keresztény, akik két különböző csapatért imádkoznak egy mérkőzésen. Kinek az imáját fogja Isten meghallgatni? Nyilvánvalóan nem tud minden imát ugyanabban az időben megválaszolni. 

De ha végiggondoljuk, az igazi ok a következő:

 

3. Isten tudja mi a legjobb viszont te nem. Ha azt gondolod tudod, ez nagy önhittségre vall. János első levelében ez áll: Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.” (1 János 5:14) Figyelj erre a kifejezésre: "az Ő akarata szerint". Az imához való hozzállásod a következő kell legyen: "Istenem, ez az én imakérésem, de legyen meg a Te akaratod." Így imádkozott Jézus is: "Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22, 42).

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. szeptember 27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása