Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd meg Istent, hogy segítsen elérni azt, amit szeretnél

2010. október 20. 00:05 - dlkyra

 

Akkor ezt mondta: URam, Ábrahámnak, az én uramnak Istene! Adj eredményt még ma, és mutasd meg hűségedet az én uram, Ábrahám iránt! (1Mózes 24:12)
 
A negyedik lépés ahhoz, hogy az életben elérd, amit szeretnél, nagyon egyszerű: kérd meg Istent, hogy segítsen neked.
 
1. lépés: Határozd meg a jelenlegi helyzetedet
2. lépés: Nevezd meg konkrétan, hogy mit szeretnél
3. lépés: Vedd elő Isten ígéreteit
4. lépés: Kérd Isten segítségét
 
Miután megtaláltad Isten igéjében a neked szóló ígéretet, imádkozz és kérd Istentől, hogy tegyen eredményessé – ahogy Eliézer is tette.
De biztos, hogy rendben van az, ha sikerért imádkozol? Igen! Milyen más választási lehetőséged van? Arra fogod Istent kérni, hogy hadd vallj kudarcot? Eliézer példájából világosan láthatjuk, hogy ha a motivációd jó, akkor semmi gond nincs azzal, ha Istentől kéred, hogy Ő adjon sikert a célod elérésében.
Amikor a sikereddel másokon segítesz és Istent dicsőíted, akkor az, hogy azért imádkozol, hogy eljuss odáig, nem egy önző cselekedet. Az egy eszköz a jó bizonyságtételre. Tulajdonképpen azt mondj a Bibila: „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsid. 4:16)
Az 1Mózes 24-et tovább tanulmányozva meg fogod látni, hogy Eliézer az egész küldetése során imádkozott. Imádkozik a 12. versben a kezdeteknél, amikor Náhór városába érkezett. Majd az 52. versben Rebeka családja előtt is imádkozik.
A mai kérdésem tehát számodra: Szoktál imádkozni a céljaidért? Szoktál imádkozni a jövődért? Szoktál imádkozni az álmaidért vagy inkább megtartod őket magadnak?
Az imáidból kiderül néhány dolog. Először is az, hogy mennyire veszed komolyan a céljaidat. Hogyha nem imádkozol értük, nem is igazán törődsz velük. Ha csak egyszer imádkozol értük, akkor nem a vágyaidról van szó, hanem csak múló szeszélyekről.
A másik, ami az imádságaidból kiderül az, hogy mennyire függsz Istentől a céljaid elérésében. Ha sosem imádkozol a céljaidért, munkádért, anyagi helyzetedért, akkor valójában egyik terülen sem függsz Istentől. Minél inkább Istentől függ az életed, annál többet imádkozol.
Tehát határozd meg a jelenlegi helyzetedet, döntsd el, mit szeretnél, találj egy olyan isteni ígéretet, amire támaszkodhatsz, és kérd Isten segítségét.
 
Daily Hope by Rick Warren (2010. 10. 13.)
Szólj hozzá!
Címkék: jövő célok ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása