Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sikerhez kemény munka kell, és mások segítsége

2010. október 24. 03:00 - PokéManó

„Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar." (Prédikátor könyve 4:12)

„Azt gondoljuk, hogy az a fontos, hogy gyorsan tudjunk dönteni, pedig valójában sokkal fontosabb, hogy helyesen döntsünk."

 A mai napon elérkeztünk a céljaink eléréséhez szükséges utolsó két lépéshez. A kilenc pontból álló terv nyolcadik eleme, hogy állítsd össsze a támogató csapatodat. Soha nem fogod elérni a kitűzött céljaidat, és valóra váltani az álmaidat, ha ezt egyedül próbálod véghezvinni.
 
1. lépés:    Határozd meg a jelenlegi helyzeted.
2. lépés:    Konkrétan határozd meg mit akarsz.
3. lépés:    Keresd Isten ígéretét.
4. lépés:    Kérd Istent, hogy segítsen neked célod elérésében.
5. lépés:    Mérd fel, hogy milyen akadályokba ütközhetsz.
6. lépés:    Dolgozz ki egy részletes tervet.
7. lépés:    Légy türelmes és kitartó.
8. lépés:  Állíts össze egy támogató csapatot.

Sokszor voltam már Afrikában, ahol újra és újra hallottam ezt a közmondást: "Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messze akarsz jutni, menj a többiekkel." Gyakran azt gondoljuk, hogy az a fontos, hogy gyorsan tudjunk dönteni, pedig valójában sokkal fontosabb, hogy helyesen döntsünk.

A siker soha nem egyetlen ember érdeme, csapatmunka szükséges az eléréséhez. Isten azért rendezte így, mert a legfontosabb lecke, amit meg akar tanítani neked a földi léted során, hogy szeresd az embereket. Mi több, vannak olyan dolgok az életünkben, amelyeket mások támogatása, imádsága és bátorítása nélkül képtelenek vagyunk megváltoztatni.

A mai igevers is erről beszél. Minél erősebb a csapatod, annál könnyebben valóra tudod váltani az álmaidat.

Az álmaid eléréséhez vezető út utolsó lépése pedig az, hogy meg kell fizetned érte az árat. A sikeren mindig ott lóg az árcédula!

9. lépés:   Meg kell fizetned az árat

A világon csak egyvalami ingyenes: a megváltás Jézus Krisztuson keresztül. Ez azért van ingyen, mert Jézus már megfizette érte az árat a kereszten.

Eliézernek is meg kellett adnia az árát annak, hogy Rebeka vele menjen és Izsák felesége legyen. Mózes első könyvének 24. részében ezt olvassuk: "Azután a szolga ezüst és arany ékszereket meg ruhákat vett elő, és Rebekának adta. Drága ajándékokat adott a bátyjának és az anyjának is." (1Mózes 24:53)

Ha komolyan gondolod, hogy összpontosított életet akarsz élni, akkor fel kell tenned magadnak három kérdést:

1. Mi lesz ennek az ára?
2. Hajlandó vagyok megfizetni?
3. Megéri ezt az árat?

Az életünk legjobb felhasználási módja, ha valami olyan célra szánjuk, amely még a halálunk után is megmarad. Jézust azt mondta: „Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk 8:36). Ne kezdj el addig munkálkodni a céljaidon, amíg fel nem mérted az árukat.

Imádkozom azért, hogy Isten egyértelmű látást adjon neked az akaratával kapcsolatban: arról, hogy ki legyél, és mit tegyél. És imádkozom azért, hogy ezt a kilenc lépés, amelyet az elmúlt hét során végigvettünk, segítsen abban, hogy az életed hátralevő része egyben a legjobb része is lehessen.

(Daily Hope by Rick Warren 2010. 10. 17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása