Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus testének szüksége van Rád

2010. október 17. 00:20 - Lenard J


Mi együtt vagyunk Krisztus teste, és egyénenként szükséges részei annak. (ld I.Kor. 12:27)  Ez csupán egy indok, hogy miért szükséges, hogy gyülekezeti közösséghez tartozz.  Azzal, hogy a többi hívő felé  gyakorlati módon szolgálsz, betöltöd az elhívásod.
A Biblia azt mondja: "Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak szükséges tagjai."  (I.Kor. 12:27)

A te szolgálatod igenis lényeges Krisztus testében- ugyanúgy, ahogy minden gyülekezet az. Mindannyiunknak megvan a szerepe, és minden szerep és feladat fontos. Nincs lényegtelen vagy kis fontosságú feladat Isten szolgálatában, minden szolgálat fontos és számít Isten országában.

Ugyanígy, nincs jelentéktelen missziós terület a gyülekezetben sem. Van, olyan, amely mindenki szeme előtt történik, de van olyan szolgálat is, ami a színfalak mögött zajlik. Mindegyik értékes. Kis vagy színfalak mögött zajló szolgálatok sok esetben nagyobb hatásúak, mint a "látható" szolgálati tevékenységek. A lakásomban nem az ebédlőben lévő nagy csillár a legfontosabb fényforrás. Számomra a legfontosabb a kis éjjeli lámpám, amely segítségével nem ütöm meg magam, ha éjszaka kikelek az ágyamból. Nincs összefüggés a dolgok mérete és fontossága között. Minden szolgálat számít, szükségünk van egymásra, hogy megfelően működjön Krisztus teste.


Mi van olyan esetben, ha a tested egy része képtelen megfelelően működni? Megbetegszel, és a tested többi része is szenved ettől. Csak képzeld el, hogy egy nap a májad úgy dönt, hogy mostantól kizárólag önmagáért fog élni. "Fáradt vagyok és elegem van! Soha többé nem akarom  kiszolgálni a testet! Egy év szünetre van szükségem, hogy addig engem tápláljanak. Azt fogom tenni, ami a legjobb nekem! Valaki másnak át kell vennie a a helyemet!"

Mi történne így? A tested egyszerűen elkezdene haldokolni. Manapság gyülekezetek ezrei haldokolnak azért, mert keresztények nem hajlandóak részt venni a szolgálatban. Ücsörögnek az oldalvonalnál,  mintha csak nézők lennének a lelátón, és emiatt szenved Krisztus teste. Ahogy korábban is említettem, Isten olyan szolgálatra hív, amely túllép minden elképzeléseden. Ő azért teremtett TÉGED, hogy olyan jó cselekedetekkel teli életed legyen, olyat, amelyet Ő már rég elkészített számodra. (ld: Ef. 2,10.) Ha bármikor, bármilyen módon szolgálsz mások felé, valójában Istent szolgálod.


Rick Warren Daily Hope 2010, október 10.

Szólj hozzá!

A szolgálat út a valódi jelentőség felé

2010. október 16. 01:00 - BManka


"...úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róm.12:5)

Minek szenteled az életedet? Mi éltet? Karrier, sport, hobbi, hírnév, gazdagság? Ezek közül egyik sem bír tartós jelentőséggel.

A szolgálat az út a valódi jelentőség felé. A szolgálaton keresztül találhatunk rá életünk értelmére. A Biblia azt mondja:"...úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róm.12:5)
Ahogy Isten családjában közösen szolgálunk, ez életünket örökkévaló fontossággal ruházza fel. Pál azt mondta: "Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból." "Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test?" (1Kor 12:14, 19)

Isten arra szeretne használni, hogy változást hozzon a világba. Rajtad keresztül szeretne munkálkodni. Nem az számít, hogy milyen hosszú az életed, hanem, mennyit szánsz oda belőle. Nem az, hogy meddig éltél, hanem, hogy hogyan éltél.

Ha nem veszel részt szolgálatban, milyen kifogások mögé bújtál?

Ábrahám idős volt,
Jákob bizonytalan,
Lea nem volt vonzó,
Józsefet bántalmazták,
Mózes dadogott,
Gedeon szegény volt,
Sámson függőségben élt,
Ráháb erkölcstelen életű volt,
Dávidnak viszonya volt valakivel, és mindenfajta családi gonddal küszködött,
Illésnek öngyilkossági hajlama volt,
Jeremiás depressziós volt,
Jónás nem akart szolgálni,
Naomi özvegy volt,
Keresztelő János enyhén szólva különc volt,
Péter lobbanékony és hirtelen haragú volt,
Márta sokat aggodalmaskodott,
A samáriai asszonynak több sikertelen házassága is volt,
Zákeus népszerűtlen volt,
Tamás kételkedett,
Pálnak rossz volt az egészsége,
Timóteus pedig félénk volt.

Ezek aztán a változatos alkalmatlanságok! Isten mégis mindegyiküknek hasznát vette a szolgálatban. Neked is hasznodat veszi, ha felhagysz a kifogások keresésével.

 

(Daily Hope by Rick Waren 2010. október 09.)

Szólj hozzá!

Csak létezünk, ha nem szolgálunk

2010. október 15. 03:00 - FHanna

"Mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek." (Róma 14:12, NLT)

"Ha nem szolgálsz, akkor csak létezel, nem pedig élsz. Hisz az élet a szolgálatra lett teremtve."

A földi életed végén meg kell állnod Isten előtt, és ő ki fogja értékelni,
hogy milyen jól szolgáltál másokat az életed során.
A Biblia azt mondja: "mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek." (Róma 14:12, NLT)

Gondolj bele ennek a súlyába! Egy nap Isten megítél az alapján,
mennyi időt és energiát fektettél magadba és mennyit mások felé való szolgálatba.

Ezen a ponton minden kifogásunk az önzőségünkre üresnek fog hangzani:
"Túl elfoglalt voltam" vagy "Meg voltak a saját álmaim" vagy
"El voltam foglalva a munkával, szórakozással és a jövőm biztosításával"
Az összes kifogásra Isten azt fogja válaszolni, "Bocs, rossz válasz.
Én megteremtettelek, megmentettelek és megparancsoltam, hogy szolgáló életet élj.
Melyik része nem volt világos?"

A Biblia figyelmezteti a hitetleneket, "Azoknak pedig,
akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak,
 és a hamisságot követik, haraggal és bosszúállással fizet majd" (Róma 2:8, NLT)

Csak akkor élünk igazán, mikor másokat segítünk.
Jézus mondta, "Mert aki meg akarja menteni az életét,
az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért,
 megmenti azt." (Márk 8:35, LB) (lásd még: Máté 10:39; 16:25; Lukács 9:24; 17:33)

Ez egy annyira fontos igazság, hogy ötször meg van ismételve az evangélumokban.
Ha nem szolgálsz, akkor csak létezel -- mert az életet Isten arra szánta, hogy szolgálj.
Isten azt akarja, hogy megtanulj szeretni és szolgálni másokat önzetlenül.

(Daily Hope by Rick Warren 2010. 10. 08.)

Szólj hozzá!

A lelki érettség önmagában még nem a vég

2010. október 14. 03:00 - jletti

"A ti viselkedésetek olyan legyen,mint az enyém, mivel én, a Messiás, nem azért jöttem, hogy engem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak és hogy az életemet adjam értetek".Mt.20:28

Azt az utasítást kaptuk, hogy az Urat szolgáljuk. Jézus félreérthetetlenül fogalmaz:"A ti viselkedésetek olyan legyen,mint az enyém, mivel én, a Messiás, nem azért jöttem, hogy engem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak és hogy az életemet adjam értetek."Mt.20:28
                                                                            
A keresztyének számára a szolgálat nem egy olyan dolog, amit csak úgy beillesztünk a napirendünkbe, ha jut rá felesleges időnk. Ez a keresztyén élet szíve. Jézus azért jött, hogy  szolgáljon és hogy adjon- és ez a két ige kell, hogy meghatározza a te életedet is itt a földön.
A szolgálat és az adás foglalja össze Isten célját az életedben. Teréz anya egyszer ezt mondta: ” A szent élet az, hogy Isten munkáját cselekedjük mosollyal az arcunkon.”

Jézus azt tanította, hogy a lelki érettség önmagában még nem a vég. A lelki érettség a szolgálatért van! Azért növekedünk a hitben, hogy továbbadhassunk. Nem elég csupán egyre többet és többet tanulni. Azt kell cselekednünk, amit már megtanultunk és gyakorolnunk azt, amit hiszünk. Egy-egy benyomás annak kifejezése nélkül depressziót okoz. A tanulás szolgálat nélkül lelki stagnáláshoz vezet.

A régi hasonlat a Galileai-tengerről és a Holt-tengerről még ma is igaz. A Galileai-tó tele van élettel mivel be is fogad, és ki is ad magából vizet. Ezzel ellentétben, a Holt-tengerben nincs élet, mivel nincs kiáramlása sem, így a tó stagnál.

Az utolsó dolog, amire a hívőknek el kellene menniük, az egy újabb Biblia-tanulmányozás lenne. Már így is többet tudnak, mint amennyit alkalmaznak belőle. Amire szükségük van, az tapasztalat a szolgálatban, amivel erősíthetik a lelki “izmaikat”.

A szolgálat a mi természetes hajlandóságunknak az ellentéte.  Az idő nagyrészében az érdekel minket, hogy szolgáljanak minket, és nem pedig az, hogy mi szolgáljunk. Azt szoktuk mondani: ”Egy olyan gyülekezetet keresek, amelyik megfelel a szükségleteimnek és megáld engem”, és nem azt, hogy :” Egy olyan helyet keresek, ahol szolgálhatok és áldássá lehetek”. Mi várjuk el, hogy minket szolgáljanak, és nem pedig fordítva.

De ahogyan növekedünk Krisztusban, az életünk középpontja mindinkább a szolgálatban teli élet kell, hogy legyen. Jézus bölcs követője nem kérdezi többé, hogy: “Ki tesz eleget az én szükségleteimnek?” hanem azt kérdezi, hogy :"Kinek tudok én segíteni? "

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.10.07)

Szólj hozzá!

Isten a megtéréssel szolgálatra is hív

2010. október 13. 03:00 - BrightGirl



„…másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk (szolgáljunk)* Istennek.” (Róm 7:4)

 

Amikor Isten üdvösségre hív minket, akkor szolgálni is szólít. A két elhívás ugyanaz. Függetlenül hivatásunktól vagy karrierünktől, Isten teljes idejű keresztény szolgálatra hívott el bennünket. A „nem szolgáló keresztény” kifejezés teljesen ellentmondásos.

A Biblia így tanít: „Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint…” (2 Tim 1:9)

Péter kiegészíti: „Ti azonban választottak (vagytok)* …, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki … elhívott titeket.” (1 Pét 2:9) 

Isten szolgálatra hívott el bennünket. Fiatalon azt gondolhattuk, hogy Isten igazi szolgálói csak lelki pásztorok, misszionáriusok, apácák vagy más teljes idejű gyülekezeti dolgozók lehetnek. A Biblia azonban azt mondja, hogy Isten mindenkit elhívott a szolgálatra. ( Ef 4:4-14; lásd még: Róm 1:6-7; 8:28-30, 1 Kor 1:2,9,26; 7:17; Fil 3:14; 1 Pét 2:9; 2 Pét 1:3)

Isten elhívását töltjük be minden alkalommal, ha használjuk a Tőle kapott adottságainkat. Ezt mondja az Írás: „…másé vagytok: azé, aki feltámadt a halottak közül, hogy gyümölcsöt teremjünk (szolgáljunk)* Istennek.” (Róm 7:4)

Az időnk mekkora részében szolgálunk Istennek? Kína egyes gyülekezeteiben így köszöntik az új hívőket: „Jézusnak mostantól újabb szeme van látni, új füle hallani, új keze segíteni, és új szíve szeretni másokat.”

* A zárójeles kifejezések a fordító kiegészítései.
A Biblia fordítások a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája alapján.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. október 06.)
 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása