Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit szemeinek kifejlődése - Második lépés

2011. január 11. 03:00 - husztin

A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk. (Róma 6:4 MBT)

 
Ezen a héten a hit szemeinek kifejlődéséről beszélünk. Amikor szellemileg újjászületsz, Isten megnyitja a szellemi szemeidet és ez képessé tesz téged, hogy meglásd az Ő munkáját magad körül és hogy meglásd azt a számtalan lehetőséget, amit eléd helyezett.
 
Isten szintén meg fogja nyitni a lelki füleidet, így képes leszel meghallani, amit az emberek valóban mondanak, ahelyett, hogy azt hallanád, amit szerinted mondanak. Amikor Jézus belép az életedbe, akkor Isten megnyit egy egész sor lelki érzéket, ami segít, hogy az életet az Ő szemszögéből lássuk.
 
Hadd adjak egy egyszerű példát arról, hogy ez hogyan működik. Megtörtént már veled, hogy olvastad a Szentírást és ahogy olvastál egy igeverset, az egyszer csak megnyílt neked és azt gondoltad:
-"Húúú, hogyhogy ezt eddig még nem vettem észre?" -Annak ellenére, hogy már vagy tizenötször olvastad ezt az Igét, még sosem láthattad meg azt az igazságot, ami az imént kipattant számodra.
 
Mi történt? Isten egyszerűen megnyitotta a szellemi látásodat.
 
Most, ahogy tegnap is említettem, mutatok neked néhány alapvető lépést, azzal a céllal, hogy kifejleszd a hit szemeit, hogy hit által éld az életed, hiszen hit által kell élned, különben sosem leszel képes arra, hogy végrehajtsd Isten tervét az életedre nézve.
  • Az első hitbeli cselekedeted Jézus behívása az életedbe - annak minden szobájába -, ahogy tegnap említettük. 
  • A második az, hogy nyilvánosan felvállalod Jézust. Legtöbben nem is gondolnánk, mekkora szerepe van a bemerítkezésnek  hitünk növekedésében, pedig ez egy igen erőteljes hitbeli lépés, amit Isten arra használ fel, hogy felszabadítsa az Ő erejét a te életedben.
 
Jézus akarja, hogy nyilvánosan közösséget vállalj Vele és tanítja is, hogy ez egy nagyon komoly kérdés. Jézus mondja: 
 
"Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” (Márk 8:38 MBT)
Ez elég durván hangzik. De ez azért van mert Jézus tudja, milyen kritikus fontosságú terület ez. A Biblia azt mondja: "A keresztség által ugyanis eltemettettünk vele a halálba, hogy amiképpen Krisztus feltámadt a halálból az Atya dicsősége által, úgy mi is új életben járjunk". (Róma 6:4 MBT)
Arra, hogy egy új életet éljünk -- követjük Jézust, hogy beteljesítsük életünk célját -- a bemerítkezésünkben mutatott engedelmességünk hatalmaz fel.
 
Értsd meg, a bemerítkezés nem tesz automatikusan Jézus családjának tagjává; kizárólag a Krisztusba vetett hit tesz azzá. Mégis alapvetően a bemerítkezés mutatja meg, hogy Isten népéhez tartozol. Akárcsak a jegygyűrű, ez is egy látható ábrázolása annak a belső elkötelezettségnek, ami a szívedben van.
 
Ez nem olyan döntés, amit arra az időre halaszthatsz, mire szellemileg éretté válsz. A Biblia egyetlen feltétele: Higgy! Az Újszövetségben az emberek azonnal bemerítkeztek, mihelyt valódi élő hitre jutottak. Nincsen késleltetett bemerítés az Újszövetségben.
 
Ha még nem merítkeztél be hited kifejeződéseként Krisztusban, akkor engedelmeskedj Jézusnak és merítkezz be, amilyen hamar csak lehetőséged van rá.
 

Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 4.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása