Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus megszabadít a félelmeidtől

2011. április 27. 00:01 - szateri

"…én, az ÚR. De az a vér jel lesz házaitokon, amelyekben ti laktok. Ha meglátom a vért, akkor kihagylak benneteket, és tirajtatok nem lesz pusztító csapás, amikor megverem Egyiptom földjét." (2 Mózes 12:12-13.)
Van egy második kehely is a zsidó húsvéti vacsorában: ez a csapások kelyhe. Ez egyben egy emlékeztető Istentől, hogy meg fog szabadítani minket a félelmeink fogságából.
 
Emlékszel annak a történetére, hogy szabadult meg Izráel népe a fogságból? Mózes valahol a sivatag mélyen terelgette a juhokat, amikor Isten megjelent neki, és azt mondta: "Te fogod megmenteni a népemet."
 
De amikor a Fáraó elé járult, az azt mondta: "Szó sem lehet róla! Az izraelitáknak fontos szerepük van a gazdaságban, szükségesek ahhoz, hogy fenntartsam a hatalmam. Nem fogom felszabadítani őket." Ekkor Isten így szólt: "Ítéletet hirdetek a Fáraó fölött, és szabadon fogja engedni a népemet."
 
Isten tíz csapást bocsát Egyiptomra, úgy mint a Nílus vizének vérré változása, a békák raja, a dögvész, a hólyagos fekélyek járványa, a nappali sötétség, és végül az elsőszülöttek halála. Csupa olyan dolog, amitől mindannyian félünk. 
 
De Isten azt mondta Izráel népének: "Nem akarom, hogy az elsőszülöttek halálának csapása a ti házaitokat is sújtsa. Ha hisztek bennem, ha belém fektetitek a bizalmatokat, akkor a halál angyala el fogja kerülni a házaitokat, amikor végigmegy Egyiptomon. Öljetek le egy bárányt, és kenjétek a vérét a házatok ajtajára, az angyal pedig el fogja kerülni azt."
 
A zsidó húsvéti vacsora azt az igazságot ünnepli, hogy Isten megmentette Izráel elsőszülötteit. A keresztény húsvét pedig azt ünnepli, hogy Isten odaadta az Ő elsőszülött Fiát, hogy megváltson minket. Ahogy az angyal elkerülte azokat a házakat, Isten azt mondja, hogy te is átmehetsz a halálból az életbe.
 
A Biblia így beszél erről: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János 5:24)
 
Jézus ezt mondja: "Fizikailag ugyan meghalhatsz, de soha nem leszel elválasztva tőlem; velem fogsz élni az örökkévalóságban." Sok ember éli az életét Istentől való félelemben. Úgy érzik, Isten odafönn csak arra vár, hogy egyszer csak megkaparinthassa őket. Ha te is így érzel, íme egy igevers számodra, amit érdemes megjegyezned:  "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1 János 4:18)
 
Daily Hope by Tom Holladay, 2011.04.20.
 
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása