Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Figyelj Isten igazságára

2011. december 09. 03:00 - zsófi68

"Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz." (Péld 4,26)

 


Ha így szólsz Istenhez: "Mindennél jobban akarom az igazságot", akkor fel fogja fedni előtted  különbözőképpen. Például, a  teremtésen keresztül, a lelkiismereteden keresztül, és ha tudatosan odafigyelsz rá.

Másképp fogalmazva, az igazság megismerhető. Próbára teheted, kísérletezhetsz vele, bebizonyíthatod.

Ha San Franciscóba akarok eljutni, követem a térképet. Aztán a rákövetkező héten ugyanezt a térképet követve ismét eljutok San Franciscóba, és végül rájövök, hogy a térkép helyes.

Ugyanez igaz a Bibliára is: ha újra és újra követed utasításait, rá fogsz jönni, hogy igazat szól. Meglehet, nem mindig tetszik az út, amerre visz, de oda fog elvinni, ahová ígérte, hogy elvezet.

Gyakran kérdezik emberek, hogy "Isten miért nem írja ki inkább az égre az igazságot?" Ugyan miért tenné? Hiszen adott neked értelmet! De a legtöbb ember nem lassít le eléggé, hogy odafigyeljen Isten igazságára. A legtöbb ember csak sodródik az életben.

A Biblia ezt írja: "Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz." (Péld 4,26)

Szánj időt a gondolkodásra, a megfigyelésre, és tedd fel magadnak a kérdést: "Igaz úton járok?"

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. december 2.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása