Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus veled lesz nap mint nap

2011. május 01. 00:10 - jletti

"Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. "Mt.28,5-6

(Jézus mondja:) "és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. "Mt.28,20

Ahogyan már a héten említettük, Húsvétkor azt ünnepeljük, hogy Jézus legyőzte a halált, hogy mi szabadok lehessünk. Ő azt akarja, hogy te is vele légy a mennyben.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy elfogadod az ajándékot, amit adni akar neked: a megbocsátás és az élet ajándékát. Ezt akár már most is megteheted. Beszélhetsz Hozzá, és elmondhatod Neki, hogy: "Elfogadom, hogy megbocsátottál nekem, és elfogadom az élet ajándékát. Azt az életet akarom élni, amelyet Te készítettél nekem. Köszönöm, Jézus, hogy szeretsz."

Ez egy nagyon egyszerű ima, de mindent megváltoztat. Amikor  azt mondod, hogy elfogadom a tényt, hogy Jézus a vérét adta azért, hogy én bocsánatot nyerjek, az mindent megváltoztat az életedben, megváltoztat téged, és örök életet nyersz.

Veled együtt, gondolatban én is imádkozom: "Jézus, magasztalunk Téged és azt, aki Te vagy. Dicsőítjük az irántunk való szeretetedet. Köszönjük Neked a Húsvét ünnepét, és hogy emlékeztetsz minket arra, hogy nem számít, mennyire volt csüggesztő az előző hetünk, Neked jó híreid vannak a jövőnkre nézve.

Nem számít, mások mit mondanak rólunk, ha Te azt mondod, hogy szeretsz minket. Nem számít, hogy mi történt eddig az életünkben, ha Te úgy fogadsz el minket, ahogy vagyunk. Köszönjük Neked, hogy megajándékozol minket a szereteteddel. Köszönjük Neked a szabadság ajándékát. A nevedben imádkozunk, Ámen."

Daily Hope, Rick Warren, 2011. április 24.

Szólj hozzá!

Isten szeretete örökké tart

2011. április 30. 00:01 - Adnama

"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete!  Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete! Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete."
/Zsoltárok 136:1-4/

A húsvéti étkezések végén dicsőítő éneket énekeltek. Ugyanazt énekelték mindig, és azóta is, immár több ezer éve. Ez a 136. zsoltár.

A tanítványok is énekelték ezt Jézussal. Az egyik evangélium megemlíti, hogy elénekeltek egy éneket, majd kimentek. Ez az a zsoltár, amit a húsvéti étkezések zárásaként szoktak énekelni.

Így hangzik:
"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Adjatok hálát az istenek Istenének, mert örökké tart szeretete!  Adjatok hálát az urak Urának, mert örökké tart szeretete! Nagy csodákat művel egymaga, mert örökké tart szeretete."

Ünnepeljük mi is azt, hogy Jézus megszabadít bennünket, és mondjuk el ezt az imát Neki:

Mennyei trónod hátrahagytad,
Szereteted örökké tart.
Tökéletesen bűntelen életet éltél,
Szereteted örökké tart.
A megaláztatás próbáját kiálltad,
Szereteted örökké tart.
Önszántadból haltál meg a kereszten,
Szereteted örökké tart.
Három napig voltál a sírban,
Szereteted örökké tart.
De a harmadik nap feltámadtál,
Szereteted örökké tart.


A mennyei ünneplés csodálatos lesz, és Jézus Téged is hív, hogy vegyél részt ezen! Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy elfogadod az ajándékot, amit ad Neked, a megbocsájtás és az élet ajándékát.

(Daily Hope, Tom Holladay, 2011. 04. 23.)

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet örök

Jézus örökre megszabadít minket

2011. április 29. 01:00 - Habakuk

"és ezt mondta nekik: "Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a húsvéti vacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a húsvéti vacsorából, amíg csak be nem teljesedik ez az Isten országában." Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta:  "Vegyétek, és osszátok el magatok között. Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa." Lukács 22:15-18

Az utolsó vacsorán, volt egy "negyedik pohár" is, amit nem hiszem, hogy Jézus megivott az este folyamán a tanítványokkal, hiszen határozottan ezt állította : "Nem fogok újra inni veletek ebből a pohárból mindaddig, míg nem tehetjük ezt együtt az Atyám országában" (angolról fordítva).

Ez a pohár csordultig volt ígérettel, mert Jézus azt mondta, hogy együtt fogunk vele inni az Isten országában - ez az örökkévalóság, a mennyország. Egy nap majd ott lesz a Bárány nagy menyegzői vacsorája is. Ez nagyszerű kép, ugye ? És ez valójában annak a leírása, hogy Jézus együtt ünnepel velünk az örökkévalóságban, ahol vele lehetünk örökkön örökké.

A halála előtti estén Jézus azt mondta: "Az ígéretek még érvényesek". Ez a megszabadításunk ígérete. Jézus megszabadít minket önmagunktól, megszabadít a könnyektől és félelmektől, a bűneinktől és a bűntudatunktól is egyaránt.

Ez a "negyedik pohár" emlékeztet minket arra, hogy Jézus örökre megszabadít minket. Ez nem egy ideiglenes szabadság, ez örökké tart. Jézus mondja: "egy nap velem együtt ünnepeltek majd örökké". Néhány ember úgy gondolja hogy ez az örökkévalóság a mennyben csak unalmas lehet, és majd a pokolban lesz az igazán nagy élvezet, és az ideális hangulat, de ez épp fordítottja annak, ami valójában igaz. Ez a sátán egyik legnagyobb hazugsága, mert a pokol az, ami unalmas.

A pokol az a hely, ahol örökké tartó magányosság van. A mennyországban viszont közvetlen kapcsolatod lesz Istennel örökre. Úgy fogunk ott ünnepelni Vele, ahogy most el sem tudjuk képzelni.

Jézus már a halála előtti estén a tanítványokkal együtt örömmel várta, hogy együtt ünnepelhessen majd velünk. Jézus ugyanazt mondja ma is : " örökre szabaddá teszlek".

Szólj hozzá!

Jézus kitárt karokkal vált meg

2011. április 28. 00:01 - szateri

"És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: 'E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.'" (Lukács 22:19-20.)

A zsidó húsvéti vacsorában a harmadik kehely a megváltás kehely. A megváltás jelentése: megvásárolni valakinek a szabadságát. Jézus a kereszten az életével fizetett a te szabadságodért. Az utolsó vacsora végén, ami egy húsvéti vacsora volt, Jézus így szólt: "Ennek a harmadik kehelynek új jelentést adok. Ez az ígéret egy új szövetségre köztetek és Isten között; egy új ígéret arra a szabadságra, amit az én vérem által kaptok."

Azt mondta: "Fel fogom venni a keresztet, és a vérem fog folyni értetek." Azt is mondta: "Azt akarom, hogy mostantól fogva, amikor a kezetekbe veszitek a megváltás kelyhét, az én értetek kiontott vérem képmásaként nézzetek rá. Azt akarom, hogy együtt, közösségben vegyétek a kezetekbe ezt a kelyhet, igyatok belőle, és emlékezzetek rám." 
 
Jézus a beteljesítője mindannak, ami a húsvéti vacsorában megjelenik. Ő az élet kenyere. Ő Isten ígérete az életünkre nézve. A vér, amit Egyiptomban a nép az ajtófélfára kent – Jézus által ez is beteljesült, hiszen az életét áldozta értünk, kiontotta a vérét, hogy megszabadítson minket a bűneinktől és a bűntudatunktól. A Biblia így mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23.)
 
Jézus megszabadít minket saját magunktól; megszabadít a félelmeinktől, a bűneinktől és a bűntudatunktól. Ezért ünnepeljük a Húsvétot!
 
Daily Hope by Tom Holladay, 2011.04.21. 
Szólj hozzá!

Jézus megszabadít a félelmeidtől

2011. április 27. 00:01 - szateri

"…én, az ÚR. De az a vér jel lesz házaitokon, amelyekben ti laktok. Ha meglátom a vért, akkor kihagylak benneteket, és tirajtatok nem lesz pusztító csapás, amikor megverem Egyiptom földjét." (2 Mózes 12:12-13.)
Van egy második kehely is a zsidó húsvéti vacsorában: ez a csapások kelyhe. Ez egyben egy emlékeztető Istentől, hogy meg fog szabadítani minket a félelmeink fogságából.
 
Emlékszel annak a történetére, hogy szabadult meg Izráel népe a fogságból? Mózes valahol a sivatag mélyen terelgette a juhokat, amikor Isten megjelent neki, és azt mondta: "Te fogod megmenteni a népemet."
 
De amikor a Fáraó elé járult, az azt mondta: "Szó sem lehet róla! Az izraelitáknak fontos szerepük van a gazdaságban, szükségesek ahhoz, hogy fenntartsam a hatalmam. Nem fogom felszabadítani őket." Ekkor Isten így szólt: "Ítéletet hirdetek a Fáraó fölött, és szabadon fogja engedni a népemet."
 
Isten tíz csapást bocsát Egyiptomra, úgy mint a Nílus vizének vérré változása, a békák raja, a dögvész, a hólyagos fekélyek járványa, a nappali sötétség, és végül az elsőszülöttek halála. Csupa olyan dolog, amitől mindannyian félünk. 
 
De Isten azt mondta Izráel népének: "Nem akarom, hogy az elsőszülöttek halálának csapása a ti házaitokat is sújtsa. Ha hisztek bennem, ha belém fektetitek a bizalmatokat, akkor a halál angyala el fogja kerülni a házaitokat, amikor végigmegy Egyiptomon. Öljetek le egy bárányt, és kenjétek a vérét a házatok ajtajára, az angyal pedig el fogja kerülni azt."
 
A zsidó húsvéti vacsora azt az igazságot ünnepli, hogy Isten megmentette Izráel elsőszülötteit. A keresztény húsvét pedig azt ünnepli, hogy Isten odaadta az Ő elsőszülött Fiát, hogy megváltson minket. Ahogy az angyal elkerülte azokat a házakat, Isten azt mondja, hogy te is átmehetsz a halálból az életbe.
 
A Biblia így beszél erről: "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe." (János 5:24)
 
Jézus ezt mondja: "Fizikailag ugyan meghalhatsz, de soha nem leszel elválasztva tőlem; velem fogsz élni az örökkévalóságban." Sok ember éli az életét Istentől való félelemben. Úgy érzik, Isten odafönn csak arra vár, hogy egyszer csak megkaparinthassa őket. Ha te is így érzel, íme egy igevers számodra, amit érdemes megjegyezned:  "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1 János 4:18)
 
Daily Hope by Tom Holladay, 2011.04.20.
 
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása