Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy betűzöd azt, hogy APA?

2011. június 26. 01:00 - mirjam07

"Az atyák szívét a gyermekekhez téríti, a gyermekek szívét az atyákhoz..." (Mal. 3:24a)


Megjegyzés: Erik Rees majdnem 15 éve a Saddleback Gyülekezet lelkipásztora. Márciusban Erik 12 éves lányánál, Jessica-nál egy nem műthető agydaganatot vettek észre az orvosok. Azért írta ezt a erőteljes emlékeztetőt, mert a gyermekeinkkel töltött idő ajándék Istentől.

A - Alkalmazd Isten útmutatását!

Minden nap kezdetén kérd Istent, hogy adjon neked bölcsességet és erőt, hogy a tőled telhető legjobb apa legyél. Soha ne áldozd fel családodat a munka oltárán. Igen, Isten az első az életedben, de a családod a második, a munkád pedig a harmadik. Ez azt is jelenti, hogy hagyd abba a telefonod nézegetését vacsora alatt, ne emailezz tévézés közben. A gyermekeim tudják, mikor vagyok velük, és mikor vagyok csak úgy a szobában.

P - Pátyolgasd őket!

Öleld meg gyermekeidet, és mondd el mindegyiküknek minden nap, hogy szereted őket. Nem számít, mennyi idősek, öleld meg őket, és beszélgess velük. Ne helyettesítsd a hagyományos szeretetet sms-ekkel és emailekkel. Használd a hangod és a karjaidat a szeretet kimutatására. Ez meg fogja őket erősíteni abban, hogy számodra ők nagyon fontosak. Ha nem ismered gyermekeid szeretetnyelvét, tanulmányozd őket, hogy képes legyél összekapcsolódni velük olyan módon, ahogy Isten "összedrótozta" őket.

A - Add oda az idődet!

A gyerekek a szeretetet IDŐ-nek betűzik, úgyhogy szánj rá időt, hogy velük legyél. Nem tudom, hogy ez mit jelent számodra és gyermekeid számára, de találd meg a módját, hogy nekik adhasd napod legjavát (a maradék időd helyett). Nagyon könnyű belebújni az munkába és engedni hogy más dolgok elrabolják a napodat. Légy körültekintő, találd meg a módját annak, hogy gyermekidnek add az idődet.

Bízom benne, hogy ezek az emlékeztetők segítenek megerősíteni kapcsolatodat Istennel és gyermekeiddel. Isten megadta nekünk az apaság ajándékát, harcolnunk kell azért, hogy olyan jó apák legyünk, amilyenek csak lehetünk.

Kérjük, imádkozz Jessie Rees-ért. Többet is megtudhatsz róla a www.jessierees.com oldalon. Imádságodat felteheted a Facebook oldalára is: www.facebook.com/jessicajoyrees. Ha szeretnéd látni, hogyan segít Jessica más gyerekeknek, látogasd meg ezt az oldalt: www.joyjars.org

Daily Hope, Erik Rees, 2011.06.19

Szólj hozzá!

Jézus, Isten Igazsága

2011. június 25. 03:00 - Sanyee

 "... eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet." I. János 5:20.

 
 
Amikor misszióba indulunk Isten ügyéért, nekünk is úgy kell tanítanunk, ahogy Jézus is tette: "igazsághoz ragaszkodva tanítod az Isten útját". Azt hirdetjük, hogy az Igazság egy személy, és hogy Isten maga a szeretet. 
 
Elmondjuk, hogy láttuk és hallottuk, amit Isten tett, tesz, és tenni fog az életünkben, és azt amit mások életében cselekedett. (Máté 11:4-5)
 
Hirdetjük a szeretetet, amely olyan hatalmas, hogy legyőz minden félelmet, gyűlöletet, igazságtalanságot és minden bűnt. Hirdetjük a szeretetet, amely örökkön örökké tart, és soha véget nem ér.
 
Elmondjuk az embereknek, hogy Jézus az Igazság, az egyetlen út az élethez, az Atyával (János 14:6) Elmondjuk, hogy "... eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet." I. János 5:20.
 
 
(Daily Hope by John Walker, 2011.06.18.)
Szólj hozzá!

Jázmin és a bűzös borz

2011. június 24. 01:01 - Habakuk

"Tisztíts meg a bűneimtől, és tiszta leszek, moss meg, és fehérebb leszek mint a hó." (NLT: Zsoltárok 51:7) (angolról fordítva)


Jázmin az én gyönyörű és szeleburdi kutyusom (cockapoo fajta). Tudja, hogy nem szabad a régi csűr közelébe mennie ami a birtok szélén van, de meglátott egy fekete macskát,  odarohant és kezdetét vette a játékos hajsza.

Szerencsétlenségére nem macska volt, hanem egy borz. Jázmin nagyon meglepődött amikor telibe találta egy bűzbomba. Olyan büdös volt, még a házba sem akartam bevinni, de bezártam őt a fürdőszobába, amíg ki nem találtam, hogy hogyan tudnám megtisztítani.

Az interneten számos házi megoldást találtam arra, hogy hogyan távolíthatnám el a borz orrfacsaró bűzét. A receptek olyan hozzávalókat tartalmaztak, mint paradicsomlé vagy hidrogén-peroxid és szódabikarbóna keveréke, és úgy emlékszem, hogy az egyik még étcsokoládét is tartalmazott. (Jó rendben, bevallom ezt csak kitaláltam. A csokoládét magamnak szántam.)

Ezek a keverékek, egy kicsit ugyan eltávolítottak a szagból, (könnyfakasztó, fokhagyma-szerű szag) de összességében a bűz még mindig ott volt. Ekkor már majdnem éjfél volt, ezért elővettem egy régi takarót, és leterítettem a fürdőszoba padlójára, és szegény Jázminnak ott kellet töltenie az éjszakát.

A rákövetkezendő reggelen elmentem egy kisállat kereskedésbe és találtam egy  kiváló szageltávolítót, amellyel minden kellemetlen szagot el tudtam távolítani, így Jázmin újra csodálatosan tiszta illatú lett.

Az ok, amiért megosztom veletek ezt a történetet mert ez segít megvilágítani azt amit Jézus tett érted. Azt mondja a Biblia: "De Isten megmutatta, hogy hogyan is szeret bennünket, amikor még bűnösök voltunk, amikért Jézusnak meg kellet halnia."(Róma 5:8)

Jázmin tudta hogy tilos neki a csűr közelébe mennie, de megjelent a kísértés egy macska formájában (csak gondolta hogy az volt). A bűn mindig megtévesztő, és mindig többe kerül, mint azt gondolnánk. Jázmin úgy gondolta hogy szórakozik egy kicsit, s ehelyett végül a bűn bűze lepte el.

Még mindig szerettem Jázmint és azt akartam hogy jöjjön velem a házba, de nem engedtem neki hogy végigjárja a lakást addig amíg hordozta azt az iszonyatos szagot. Tisztításra volt szüksége, másképp az otthonomat is átitatta volna a szag.

Isten is így nézi a mi bűneinket. Nem engedhet be minket a mennybe amíg meg nem tisztulunk a bűneinktől, különben a bűneink ellepnék az egész teret. Jézus azért jött, hogy megtisztítson minket a bűneinktől, és az Ő áldozata fehérebbre mosott minket mint a hó (51. Zsoltár 7.verse) Amikor bevalljuk bűneinket Jézusnak önszántunkból és bizalommal, akkor magabiztosan léphetünk be Isten otthonába azzal a tudattal hogy fiaiként és lányaiként fogad majd minket.

Szánj időt ma a hálaadásra mert "megtisztultál Jézus Krisztus vére által. Isten adjon neked egyre több kegyelmet és békességet." NLT: 1Péter 1:2 (angolról fordítva)

 

Daily Hope, Jon Walker, 2011. június 17.

Szólj hozzá!

Az érettség jele

2011. június 23. 00:05 - szateri

"Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek." (János 15,8)
Istennek terve van az örökkévalóságra, neked pedig megvan a magad része a tervben. Az Úr azt akarja, hogy lelki érettségre juss, hogy minél több "gyümölcsöt" tudj teremni.
 
A legjobban talán ezzel a képpel tudom leírni: Honnan tudod, hogy paradicsompalánta már felnőtt érett korba? Onnan, hogy paradicsom terem rajta. Honnan tudod, hogy egy almafa érett? Onnan, hogy alma terem az ágain. Honnan tudod, hogy egy ember fizikailag érett? Onnan, hogy képes utódokat nemzeni. Honnan tudhatjuk tehát, ha lelkileg érettek vagyunk? Onnan, hogy lelki "utódaink születnek", vagy ahogy a mai igevers mondja, gyümölcsöt termünk. 
 
Na de mi számít gyümölcsnek? A Biblia a "gyümölcs" szót sok különböző kontextusban használja. Jelentheti a bűnbánat gyümölcsét, a Lélek gyümölcseit (szeretet, öröm békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás), a megválaszolt ima gyümölcsét, és a gyümölcsöt, amit egy másik keresztény jelent – a lelki utódot.
 
Isten azt akarja, hogy sok gyümölcsöt teremj, hogy sok új keresztény szülessen (térjen meg) általad. Ezek az lehetnek emberek a családodból, a közösségedből, vagy bárhonnan a világból.  
 
Az Apcsel. 1. része a következőt tanítja: "Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában, Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig." (Apcsel 1,8) Jeruzsálem a családodat és a barátaidat jelképezi, Júdea a közösségedet, környezetedet, Samária a nemzetközi kapcsolataidat, a föld végső határa pedig a globális elhívásodat.
 
Ha azt szeretnéd, hogy Isten megáldja az életedet, a családodat, a pénzügyeidet, az egészségedet és a kapcsolataidat, akkor magadévá kell tenned Isten tennivalóit! Ő egy királyságot épít: egy gyülekezetet, egy lelki családot az örökkévalóságra. Azt akarja, hogy az elveszetteket megtalálják. És itt jössz be a képbe te. Minél inkább magadévá tudod tenni Isten tennivalóit, annál inkább meg fogja áldani az életed.
 
Ahelyett, hogy azt kérnéd: "Uram, áldd meg a terveimet.", imádkozz így: "Uram, segíts, hogy azt csináljam, amit te megáldasz." Ez az első lépés a lelki érettségben, amelynek a végén majd sok gyümölcsöt fogsz teremni.
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 06. 16.)
Szólj hozzá!

Ami közös bennünk

2011. június 22. 00:51 - dlkyra

Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek… Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.” (Máté 9:12-13)
 
Jézus cselekedetei azt tanítják nekünk, hogy a nem hívőknek szóló bizonyságtételünk a barátságunkkal kezdődik: Az evangélium megosztására azzal szerzünk jogot, hogy a kapcsolatépítésen keresztül megmutatjuk, törődünk az adott személlyel.
 
Pál apostol arra bátorít bennünket, hogy keressük a közös pontot a nem hívőkkel. A közös dolgok megtalálása pedig egy baráti tett és arra késztet minket, hogy a rossz helyet a jót keressük azokban, akik még nem részesei a hitnek.
 
Amikor Jézus találkozott a kútnál az asszonnyal, arra mutatott rá, ami közös volt kettejükben, ahelyett, amit jogosan elítélhetett volna (János 4). Ennek az lett a következménye, hogy az asszony nem csak Istennel barátkozott össze, hanem a saját barátait és családját is elhozta Jézus jelenlétébe.
 
 
Jon Walker - Daily Hope, 2011. június 15.
 
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása