Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor kérdezünk, számítsunk rá, hogy Isten válaszolni fog

2011. október 30. 08:40 - janosh

 „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől… De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól…” Jakab 1:5-7

Isten vezetni akar téged az életben, de ehhez előbb két dolog szükséges:

 1. A megfelelő személyt kell kérdezned: Istent.

    2. Megfelelő hozzáállással kell kérdezned. Hittel kell kérnünk, várva arra, hogy Isten valóban válaszolni fog.

Kértél már valamit úgy Istentől, hogy igazából nem is vártad, hogy megadja?

Talán pontosan ezért nem kaptad meg!

Isten a hit által munkálkodik az életünkben. Nagyon gyakran azt mondjuk, hogy: „Istenem, kérlek, vezess engem!” Aztán egyszerűen elsétálunk anélkül, hogy megvártuk volna a vezetést. Azonnal hozzálátunk a dolgunkhoz. Azt mondjuk: „Istenem adj nekem bölcsességet, segíts meghozni a helyes döntést.”  - de valójában nem is várjuk el tőle a segítséget. Még mindig úgy gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik.

Isten azt ígérte, hogy bölcsességet ad nekünk, ha kérjük tőle. A bölcsesség azt jelenti, hogy Isten nézőpontjából szemléljük a dolgokat. A bölcsesség azt jelenti, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyeket Isten is hozna.

Gondolkodj el ezen: Isten sohasem hoz rossz döntést. Ő sohasem hibázik. Azt mondja, hogy ha bízunk benne és hallgatunk rá, akkor vezet majd minket a helyes döntések meghozatalában. Ennek azonban az a nyitja, hogy mindent hittel kérjünk.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.23)

Szólj hozzá!

Útmutató, ami segít döntened

2011. október 29. 03:00 - FHanna

"Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat" Zsolt.25:9

A Biblia szerint sok dolog van, amit meg kell tennünk, hogy vezetést kapjunk Istentől, de a legelső dolog ez: Be kell ismernem, hogy vezetésre van szükségem!

A juhok, természetüknél fogva, hajlamosak letérni az ösvényről. Ézsaiás próféta írja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta" (Ézsaiás 53:6)

Legtöbbször nem akarjuk követni se Istent, se bárki mást. A magunk útját akarjuk járni. Nem akarjuk beismerni, hogy útbaigazítás vagy vezetés kell.

Egy másik ismérve a juhoknak, hogy gyengén látnak. Nem látnak messzire előre. Ezért van szükségük pásztorra.

Isten alkotott úgy, hogy ne láthass a jövőbe, akármennyire is próbálkozol.

Miért tette ezt Isten?

Azért alkotott ilyennek, hogy tőle függj. A Példabeszédek 14:12-ben van: "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet". Mindannyian hoztunk már olyan döntéseket, amik pillanatnyilag helyesnek tűntek, de később kiderült, hogy tévedtünk. Néhány ösvény zsákutcába vezet és eltévedünk. Ezért kell elismernünk, "Istenem, segítségre van szükségem!"

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.22.)

Szólj hozzá!

Isten ellenszere a döntésképtelenségre

2011. október 28. 03:00 - mirjam07

"...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsolt. 23:3b)

Néha félünk attól, hogy rossz döntést hozunk és ez feszültséget okoz.

Isten azt mondja, hogy van egy ellenszer a döntésképtelenségre. A Zsoltárok 23:3 ezt mondja: "...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Hogy hogyan kezeljük a döntéshozásból fakadó feszültséget, az attól függ, mennyire engedjük, hogy Isten vezessen bennünket.

Lehet, hogy azt gondolod: "Dehát én ezt már megpróbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen, aztán még jobban összezavarodtál, mint azelőtt. Még mindig nem érted. Csodálkozol: "Miért olyan nehéz megismerni Isten akaratát?"

Vajon Isten játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni akar bennünket. Ő jobban akarja, hogy megismerjük akaratát, mint amennyire mi akarjuk azt megismerni. Az a problémánk, hogy gyakran rossz helyen keresgélünk, amikor megpróbáljuk megérteni Isten akaratát.

Néhányan egy érzést keresnek. Néhányunk hivatalos úton közeledik Isten akaratához, valamilyen receptet akarunk, amit alkalmazhatunk döntéshozatalkor. Néhányan közülünk mágikusan közeledünk és reméljük, hogy Isten adni fog nekünk valamilyen fantasztikus jelet vagy csodát, amit követhetünk.

Mindezek csalódáshoz vezetnek, emiatt eltéveszthetjük Isten akaratának felismerését.

Isten nem akar összezavarni és nem akar feszültséget okozni döntéshozás közben. Isten azt akarja, hogy tudd, ő ott van, vezet minden lépésedben.

Ez az ő ígérete, úgyhogy elhiheted, hogy igaz: "...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsolt. 23:3b)

 Rick Warren, Daily Hope, 2011. okt. 21.

Szólj hozzá!

Amikor adakozol, számíthatsz rá, hogy Isten válaszol

2011. október 27. 03:00 - janosh

 „Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?”

Máté 7:11

Ha ezt mondod Istennek: „Istenem, úgy tekintek rád, mint az én segítségem egyedüli forrására; amikor szükséget szenvedek, elvetek majd egy magot” – akkor nyugodtan számíthatsz arra, hogy Isten megadja majd a termést.

Isten megadja majd az elvetett mag gyümölcsét, de nem azért, mert te őrültre dolgoztad magad, vagy mert nagy izgalommal várod; egyszerűen azért, mert ő Isten. Isten hűséges, nyugodtan rábízhatod magad. Betölti majd a szükségeidet, ahogyan az ígéreteit is mindig beteljesíti.

Most egyszerűen csak értsd meg ezt: Isten nem egy automata. Nem egy dzsinn, aki minden kérésedre azonnal ott terem, mert nem a szolgád. Ő egy szerető atya, aki folyamatosan beteljesíti ígéreteit, amelyeket Igéjében adott. Felsorakoztatja azokat a bibliai személyeket, akik hittek benne és így szóltak: „Akkor is adni fogok, ha nekem sincsen. Nem számít, hogy időt, pénzt, energiát, ötleteket vagy együttérzést.”

A Biblia azt mondja: „Ha ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?” (Mt 7:11) és „melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle?” (Lk 11:11)

Egyik sem! Isten szereti az ő gyermekeit, és arra vár, hogy olyan dolgokat cselekedjen a te életedben is, amilyeneket el sem tudsz képzelni!

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.20)

Szólj hozzá!

Az adakozás hit kérdése

2011. október 26. 03:00 - jletti

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”(Péld.11,25)

 

Amikor másokkal megosztod a javaidat, Isten is megosztja veled az Ő javait. A világ azt mondja: “Szerezz meg mindent, amit csak lehet, hogy anyagi biztonságban legyél.” A Biblia pedig azt mondja, hogy oszd meg a szegényekkel amid van, és azt fogod aratni, amit vetettél: “Adjatok, és adatik nektek.” (Lk. 6, 38)


Isten azt mondja, hogy ha valakinek adsz, az nem kidobott pénz. Ez egy befektetés a másik ember életébe. Az Úr azt mondja, hogy aki kész adni abból amije van, sokkal többet fog visszakapni: “Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”(Péld.19,17)

Ha találkozol olyan eberekkel, akik szükséget szenvednek valamiben és adsz nekik abból, amid van, az Úr úgy tekint erre, minha Neki adnál kölcsön. Ő azt mondja erre: “Én visszafizetem neked.”


Az Úr mindig gondoskodni fog rólad, Ő szem előtt tartja a te szükségleteidet. Elhiszed, hogy ez igaz? Az adakozás hit kérdése. Szaván fogod az Úrat?

 

Daily Hope by Rick Warren, 2011. október 19.

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: adakozás
süti beállítások módosítása