Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vegyük át Krisztus gondolkodását!

2011. február 20. 09:16 - Lenard J

"Bennünk pedig Krisztus értelme van." (1 Kor 2:16B)

(A mai áhítatot Jon Walker, az eredeti, angol nyelvű Napi Remény Áhítat szerkesztője, és a Drága Kegyelem- Costly Grace írója készítette.)

 
Amikor Jézus elhív téged, elvárja tőled, hogy kezdj el úgy gondolkozni, ahogy Ő. Buddy pásztor az előző áhítatokban arról tanított, hogy mindez milyen fontos. Fontos, hogy igaziak, tartósak legyenek a változások az életünkben. Ezeknek pedig meg kell nyilvánulniuk a döntéseinkben, és cselekedeteinkben.
 
Megtanulni úgy gondolkozni, mit Jézus nem olyan lehetetlen, mint ahogy az elsőre tűnik. Pál apostol azt mondja, hogy nekünk adatott Krisztus értelme és gondolkodásmódja- ahogy a Bibliában olvassuk: "Ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van." (I.Kor 2.16.) 
 
A kérdés abban áll a Krisztus gondolkodásának elsajátításában, hogy elmélkedsz-e Isten szaván, és hogy figyelsz-e a Szent Lélekre. Hiszen Ő az, aki elvezet minden igazságra. (I.Ján 16.13.) Ha a tanítványságot egy útnak tekintjük, könnyen beláthatjuk, hogy minél több időt töltünk Jézussal, annál inkább megérthetjük, ahogy Ő gondolkozik. 
 
Ahogy naponta Vele kezded és végzed a napodat, egyre inkább tisztában leszel azzal, hogy Ő mit helyesel és mit nem helyesel. Meglátod, amit Ő lát, meghallod, amit Ő hall. Megérted, hogy mi fontos, és mi jelentéktelen, kicsinyes a szemében, vagy éppen mi az, ami elterelő.
 
Megtapasztalod, hogyan reagál a különböző problémákra, kritikára, igazságra, kimerültségre, izgatottságra, elvárásokra, csalódásoksra, éhségre, szegénységre, szeretetre, feszültségre, bizalmatlanságra, jóvátételre, visszautasításra, törvényeskedésre, szertartásoskodásra, vallásosságra, képmutatásra, boldogságra, örömre-  és megtanulod, hogy gondolkodik a jövődről. 
 
Mindez megtanít arra, hogy Isten szemszögéből kezdj el látni és gondolkodni. Megtanít, hogyan tedd magadévá Krisztus gondolkodását, amely számodra is elérhető, megszerezhető a Szent Lélek által. 
 
Daily Hope, 2011 február 13.
Szólj hozzá!

Fogd Istent a szaván!

2011. február 19. 01:00 - BManka

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper c. könyv szerzője írja.

A tartós változás nem veled kezdődik, hanem Istennel. És minden akkor kezdődik, amikor azt mondod:" Igen Uram, én a szavadon foglak." Isten nem kér téged arra, hogy ígérj meg valamit, amit úgysem tudsz megtartani. Azt szeretné, hogy kapj egy olyan ígéretet, amit csak Ő tud megtartani.

Amikor megvallod a hited, megkapod Isten ígéreteit az életedre nézve, és Ő tartja is magát ezekhez. Amikor  megvallod a hited, Istent a szaván fogod, és ezt meg is teheted!

Ő szeret téged. Erre a szavát adta. (Jn. 3:16)
Megbocsátást nyertél. Erre a szavát adta. (Zsolt.103:3)
Hozzá tartozol. Erre a szavát adta. (Róm.1:6)
Sosem hagy el téged és nem mond le rólad. Erre a szavát adta. (Zsid.13:5)
Betölti szükségeidet. Erre a szavát adta. (Fil.4:19)
Terve és célja van az életeddel. Erre a szavát adta. (Jer.29:11)

Ahogy Isten igéjére építed fel életed, Ő valóban új emberré alakít át téged, teljesen átformál legbelül. És amit Isten elkezd, azt be is fejezi.

"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Fil.1:6)

A te felelősséged, hogy ezt megvalld. Engedd, hogy helyreállítsa életedet! "újuljatok meg lelketekben és elmétekben" (Ef.4:23)
De hadd figyelmeztesselek: számíts kihívásokra! Az ördög nem akarja, hogy te szabad légy, ezért régi hazugságokat fog súgni. Megpróbál majd elbizonytalanítani és vádolni. Fel fogja hánytorgatni a múltadat, hogy az kísértsen és bosszantson téged.
De ahogy Greg Laurie mondja:" Amikor az ördög emlékeztet téged a múltadra, emlékeztesd őt a jövőjére!"
És kezdd el megvallani a hited!

Melyek azok a hazugságok, amelyeknek még mindig hiszel? Mi tart vissza attól, hogy az Úr szabadságában és örömében járj?
Kezdd el kinyilvánítani Isten Igéjének igazságát és cselekedj is eszerint.
Ezáltal létre fog jönni egy teljesen új "én".

 

 

(Daily Hope by Buddy Owens, 2011. febr. 12.)

 

 

Szólj hozzá!

Hidd el, hogy az vagy, akinek Isten mond

2011. február 18. 03:00 - FHanna

"Isten arra kér, hogy hidd el, hogy Ő az, akinek mondja magát, hidd el, hogy te is az vagy, akinek Ő mond és aztán élj is úgy, mint, aki ezeket elhiszi."

Az eheti áhítatokat Buddy Owens írta, a Saddleback Church tanító pásztora és a 'The Way of a Worshiper' szerzője.

"Mi pedig, ...ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre." 2 Kor. 3:18

Segíteni akarok neked megtanulni megvallani a hited, aztán engedni, hogy az a megvallás megváltoztassa az életedet, és így elmossa a régi gondolkozásmódod, hogy másképp gondolkodj az életről, Istenről, magadról, a nehézségekről, a családodról és a világról.

Hogy kell tenni?
Hagyd abba a hazudozást!
Valld meg a hited!
Mondd ugyanazt, amit Isten mond rólad!
Hagyd, hogy megváltoztassa a gondolkodásod...és megváltoztatja az életmódod.

Itt van pár dolog, amit a Biblia mond rólad, amiknek olyan dolgokká kell válniuk, amiket magadról mondasz. Kezdj minden napot ezeknek az igazságoknak a megvallásával:
  

A HITVALLÁSOM

-"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem." Gal 2.:20
-A Fiú megszabadított. Valóban szabad vagyok! Jn 8:36
-A testem a Lélek temploma. 1. Kor. 6:19
-"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." Fil. 4:13
-Aki elkezdte bennem a jó munkát, be is fejezi. Fil. 1:6
-"Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak" Róm. 8:1
-Soha semmi nem választhat el engem Isten szeretetétől a Krisztus Jézusban. Róm. 8:38-39
-"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" Róm. 8:28
-Isten hűséges. Nem enged erőmön felül kísérteni. 1 Kor 10:13
-Isten nem a félelem lelkét adta nekem, hanem az erő, szeretet és józanság lelkét. 2 Tim. 1:7
-A pillanatnyi könnyű szenvedésem minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekem. 2 Kor. 4:17
-Ő mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy kérem vagy gondolom, a bennem munkálkodó erő szerint. Ef 3:20
-Ha Isten velem, ki lehet ellenem? Róm. 8: 31

Mikor azt mondod, amit Isten (megvallás), elkezdesz azon gondolkodni, amin Isten gondolkodik (bűnbánat). Szóval legyen ez a hitvallásod. És legyen ez az alap, amire építed az új életed.

Ez nem a pozitív gondolkodás ereje. Ezek nem jó gondolatok, amik megváltoztatják az életed. Isten ereje fogja megváltoztatni az életed. Ő csak arra kér, hogy hidd el, hogy Ő az, akinek mondja magát, hidd el, hogy te is az vagy, akinek Ő mond és aztán élj is úgy, mint, aki ezeket elhiszi.

Ez azt jelenti, hogy nem történik veled több rossz dolog? Nem. De több győzelmet fogsz átélni mint vereséget, mert Isten Szava munkálkodik benned.

(Daily Hope by Buddy Owens, 2011.02.11.)

Szólj hozzá!

A megújulás pusztítással kezdődik

2011. február 17. 00:10 - jletti

"Újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Ef.4,23.

Az e heti áhítatokat Buddy Owens, a Saddleback Gyülekezet pásztora, a Way of a Worshiper (Egy dicsőítő útja) című könyv szerzője írja.

Bármelyik építész megmondhatja neked, hogy ha házat építesz, szükséged lesz egy függőónra, hogy meggyőződj arról,hogy a ház falai valóban tökéletesen egyenesen állnak. Ez egy nagyon egyszerű eszköz (egy zsinór, amelynek a végén egy kis golyó van), de nagyon lényeges hatása van a ház szerkezetének az épségére. Pontos mérések nélkül a ház végül össze is dőlhet. Amikor az építész elégedett azzal, hogy a falak egyenesek és illeszkednek a függőón mértékéhez, akkor azt mondja, hogy a falak "igaziak".

Az életünk megújításához Isten is adott egy ilyen mértéket, a Bibliát, hogy a dolgaink "egyenesben" legyenek, és hogy megmondja nekünk, hogy jó-e a szerkezet. Ezáltal felbecsülhetjük önmagunkat, a választásainkat, a döntéseinket, a gondolatainkat és a cselekedeteinket, hogy megvizsgáljuk, hogyan illeszkednek az Isten igéjének igazságához. Így van egy pontos mércénk, ami megmutatja nekünk, mi a jó és mi a rossz.
 
Az Efézus 4:23-ban ez így van megírva: "újuljatok meg lelketekben és elmétekben," Az "újuljatok meg" azt jelenti, hogy helyreállítani. A helyreállítás egy folyamat. Ez nem egy azonnali, egy pillanatig tartó esemény; általában rombolással kezdődik.

Isten azt akarja, hogy rombold le azokat a hazugságokat, amelyekben éveken keresztül hittél. Ő azt akarja, hogy leromboljuk a régi elveinket és hiedelmeinket, amelyek beágyazódtak a viselkedésünkbe. Ez az első lépés, hogy átalakulj - hogy megújulj - a gondolataidban.

Ő az Igéje erejét használni fogja arra, hogy megkezdje a rombolást: "Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait." Zsid. 4,12

Az Úr szava bármilyen erős várat le tud rombolni, láncokat tép szét, és felfed bármilyen hazugságot. Ha már a lerombolás készen van, az Úr megkezdi a megújítást az életedben.

Buddy Owens, Daily Hope, 2011. február 10.

Szólj hozzá!

Jézusra összpontosíts, ne a bűnödre

2011. február 16. 05:00 - DUSI

"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait." (Zsid 4:12)


Az e heti áhítatok a Saddleback gyülekezet egyik tanítójától, Buddy Owenstől származnak, aki a "The Way of a Worshiper" című könyv szerzője.

Hányszor fordul elő veled, hogy ugyanazt a bűnt vallod meg újra és újra? Így egy idő után vagy borzasztóan érzed magad a bűn miatt, vagy érzéketlenné válsz rá és egyszerűen csak nem veszel róla tudomást.

Ez részben azért történik így, mert anélkül valljuk meg a bűnünket, hogy egyszer is megvallottuk volna azt az igazságot, amivel Isten már felhatalmazta az életünket. Ő belülről kifelé munkálkodik bennünk, így formál minket. Más szóval a bűnvallás nem csak arról szól, hogy egyetértesz Istennel abban, amit tettél; abban is egyet kell értened Vele, hogy ki vagy Krisztusban. Hiszem, hogy ha több időt fordítasz a hited megvallására, akkor sokkal kevesebbszer kell majd bűnt vallanod. Ez a titka életed teljes, biblikus átalakulásának.

Ahogy már tegnap is említettem, az igazi változás belülről kifelé történik. És amikor a Biblia azt mondja, hogy "újuljatok meg (...) elmétekben" (Ef 4:23) és "változzatok meg értelmetek megújulásával" (Rm 12:2), Isten emlékeztet minket arra, hogy minden cselekvés/viselkedés egy gondolattal kezdődik.
 

Tehát ha változást akarsz látni abban, ahogy cselekszel, meg kell változtatnod azt, ahogyan gondolkodsz. Ezt úgy teheted meg, hogy megvallod a hitedet, mert ez segít másképp gondolni magadra, a helyzetedre, és a bűnödre. Ez emlékeztet arra, hogy Isten folyamatosan munkálkodik benned.


Amikor megvallod a hitedet, többé nem arra összpontosítasz, amit a múltban elkövettél, sem arra, hogy hogyan tudnád azt a jövőben elkerülni. Ehelyett arra tekintesz, amit igaznak hiszel, és arra, hogy mit mond Isten igéje arról, hogy ha Jézust hittel követjük, az hogyan alakítja a dolgok menetét.
 

(Daily Hope by Buddy Owens, 2011. február 9.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása