Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete irántad soha nem fogy el

2011. március 06. 00:01 - jletti

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (Jer.sir. 3,22-23)


(A mai áhítatot Jon Walker  a  Napi Remény áhítatok (Daily Hope Devotionals) szerkesztője és a Drága Kegyelem (Costly Grace) könyv írója írta.)

Évekkel ezelőtt volt egy reklám a tévében, amelyben Jay Leno szerepelt, és chipset reklámozott. A chips olyan népszerű lett, hogy az emberek meg voltak győződve róla, hogy az élelmiszerüzletek teljesen kifogynak majd a termékből. Leno beleharapott a ropogós burgonyasziromba, és ezt mondta: "Ropogtass, amennyit csak akarsz, van belőle elég."

Isten szeretete is pont ilyen, nem tudod "kimeríteni a készletet". Olyan, mintha azt mondanánk: "Fogadd el Isten összes szeretetét, amit ma neked akar adni, mert holnapra is jut belőle elég." Isten ma, holnap és ezután mindig még több és több szeretetet akar adni neked. A próféta-költő, Jeremiás azt mondja, ez a kegyelemmel teli szeretet, amely Istentől felénk árad, soha nem fogy el; olyan, mintha kimeríthetetlen forrása lenne a friss, irgalommal teli szeretetnek minden reggel.

Mivel Isten könyörülete felénk minden új nappal újrakezdődik, soha nem fogod elérni azt a pontot, hogy az Ő "készletei kimerülnének". Isten soha nem fogy ki a szeretetből és a kegyelemből. Ez azt jelenti, hogy soha nem tudod úgy elszúrni a dolgokat, hogy Isten cserbenhagyna téged. Őnála mindig van második esély. Ha bizonytalan vagy abban, hogy Isten megbocsátotta-e neked azokat a dolgokat, amelyeket a múltban tettél, kérd, hogy adjon neked hitet erre.

Isten meg tudja ezt tenni. A héber hűség szó az ámen szóval áll szoros kapcsolatban, amely azt jelenti, hogy "úgy legyen". Amikor  az imádat ámennel fejezed be, azzal szinte szó szerint is elismered azt, hogy Isten hű, és megcselekszi azt. Mennyire imádkoznál másképpen, ha igazán elhinnéd, hogy Isten megteszi azt, amit kérsz?

Jon Walker, Daily Hope, 2011. február 27.

Szólj hozzá!

Semmi nem állhat a szeretet útjába!

2011. március 05. 00:10 - Adnama

"Mások visszautasíthatják vagy félreérthetik a szeretetünket, de nem tudják megakadályozni, hogy szeressük őket."

"Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik." (Példabeszédek 17,17)

Ha egyszer úgy döntünk, hogy szeretünk valakit, semmi nem akadályozhat minket ebben. Viszont ha csak az a célunk, hogy viszontszeressenek, a másik fél meggondolhatja magát. Ha csak meg szeretnénk változtatni a másikat, lehet, hogy neki esze ágában sincs megváltozni.  Ha valakinek a kedvében szeretnénk járni, lehet, hogy hidegen hagyja  próbálkozásunk. És ha valakit irányítani szeretnénk, valószínűleg hamarosan lázadni kezd ez ellen.

De senki nem tud megakadályozni abban, hogy feltétel nélkül, Jézus által vezérelve szeressünk!


Mások visszautasíthatják, félreérthetik, figyelmen kívül hagyhatják, leköphetik vagy kétségbe vonhatják a szeretetünket, de nem tudják megakadályozni, hogy szeressük őket. Gúnyt űzhetnek belőle, tövisekkel koronázhatják meg, a gyalázat keresztjéhez szegezhetik, de akkor sem tudják megállítani ezt a szeretetet.
 

Bono, a U2 frontembere egyszer ezt mondta:
"Hogyan hatástalaníthatsz egyszerűen egy atombombát...? Szeretettel!"

A szeretet "mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr" és a szeretet az, ami "a világot fenntartja". (angolból fordítva: a szeretet mindig védelmez, mindig bízik, mindig remél és mindig kitart, és a szeretet tart fenn mindent.) (1 Kor 13,7 és Zsidók 1,3)

A mindenható Isten szeretetével elűzi minden félelmünket, és ezzel a megállíthatatlan és mindent átható szeretettel tölt be, hogy eszközeiként azok felé is elinduljunk, akiket szinte lehetetlennek tűnik szeretni.
Ha Jézus szeret rajtunk keresztül, semmi nem állhat e szeretet útjába!

Jon Walker, Daily Hope, 2011. február 26.
 

Szólj hozzá!
Címkék: szeretet isteni

Remény valódi kapcsolatok megélésére: Nézz Istenre!

2011. március 04. 02:50 - FHanna

"Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan." 1 Jn. 3:18

(Tom Holladay egy tanító pásztor a Saddleback Gyülekezetben, és a szerzője a "The Relationship Principles of Jesus" - "Jézus kapcsolati alapelvei" c. könyvnek.)

Még a legjobb kapcsolatokban is küzdünk az önzőséggel. Ezért olyan fontos, hogy Istenre nézzünk mint példára, mikor problémákba ütközünk.

Hogy fecskendezhetsz akár csak egy kicsi önzetlenséget is egy kapcsolatba? Isten erejéből kell szeretned, nem a saját erődből. Az Efézus 4:32 ezt tanítja, "Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban".

Az egyetlen mód, hogy elég erős legyek megbocsátani valakinek, az, hogy arra gondolok, hogy Isten is megbocsátott nekem.

Hogy tudsz megbocsátani? Hogy tudod elengedni a keserűséget? Csak Isten adhat neked egy új fajta erőt, hogy képes legyél rá.

A Filippi 2-ben ezt olvassuk: "Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; ...Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel" (angolból ford.: aki, bár Isten volt, nem követelte magáénak és nem ragaszkodott isteni jogaihoz) (Fil. 2:3,6)

Ha valakinek van hozzá joga, hogy ragaszkodjon jogaihoz, akkor az Jézus Krisztus. De ehelyett Ő vállalta a kereszthalált, és meghalt értünk. Feladta a jogait, hogy te és én megbocsátást és életet nyerjünk.

Ha Jézushoz akarunk hasonlítani, nekünk kell lenni az önzetlennek egy kapcsolatban. Küzdeni fogunk az önzőséggel, de ha Istenre nézünk, aki megmutatja, hogyan kell cselekednünk, és ha Jézustól erőt kérünk, akkor helyesen tudunk dönteni. És ahelyett, hogy egyre romlanának a kapcsolataink, egyre jobbakká válnak.

Mikor arra nézel, hogy Isten mennyi mindent bocsátott meg neked, az erőt ad, hogy te is megbocsáss. Mikor arra gondolsz, Ő milyen türelmes veled, az erőt ad, hogy te is türelmes légy valaki mással.

Mikor fontolgatod, hogy bevalld a hibáidat, nézz Istenre, aki mindennel kapcsolatban őszinte. Mikor az áldozatra nézel, amit érted hozott a kereszten, az erőt ad, hogy te is áldozatokat hozz a házasságodban, a gyermekeidért vagy egy barátért.

(Tom Holladay, Daily Hope, 2011. 02. 25.)

Szólj hozzá!

Napi remény mobiltelefonon

2011. március 03. 16:50 - Kereso75

Már jeleztük, hogy létezik Nokia és Android okostelefonokra Napi Remény alkalmazás.

Ha ezektől eltérő bármilyen más telefonod vagy más kisméretű képernyős (iphone, ipod touch) internetezésre alkalmas eszközöd van, akkor most már érdemes ott is kipróbálnod a Napi reményt.

Elérhető lett a mobiltelefonok kis képernyőjére szabott verzió, ami úgy fog megjelenni, mint ahogy itt balra látod a képen.

Használd ott is a http://napiremeny.blog.hu címet!

Szólj hozzá!
Címkék: mobil

Remény valódi kapcsolatok megélésére: Kérj iránymutatást!

2011. március 03. 01:00 - szateri

"5. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. 6. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt." Jakab 1:5-6

"Ha tudni akarod, hogy Isten mit vár tőled, akkor kérdezd meg, és ő örömmel megmondja majd… De amikor kérdezed, légy biztos benne, hogy tényleg tudni szeretnéd a választ." Jakab 1: 5-6 (The Living Bible - ford.)

(Tom Holladay a Saddleback gyülekezet pásztora és a Jézus kapcsolati alapelvei című könyv szerzője.)

 
Isten találta ki a kapcsolatokat férfi és nő, szülők és gyerekeik és a barátok között. Nem tűnik logikusnak, hogy hozzá forduljunk iránymutatásért, amikor problémák adódnak ezeken a területeken?
 
Ahogy a mai igevers mondja: "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől." (Jakab 1:5, MBT)
 
De miért kell kérdeznünk ahhoz, hogy válaszoljon? Mert az Istennel való kapcsolatunk a hittel kezdődik. Ő nem erőltet ránk dolgokat, hanem meghív minket egy kapcsolatba. Ezért kérdezünk.
 
Őszintén szólva nagyon sokszor én is elfelejtek kérdezni. Ha hasonló vagy hozzám, akkor te is rohansz egész nap, csinálsz ezt, csinálsz azt, feltételezve, hogy minden rendben lesz. Pedig nagyon fontos, hogy néha megállj és feltedd a kérdést: "Istenem, mondd, mi a TE irányod?" És ő boldogan válaszol majd. 
 
Hogy hogyan válaszol? Általában két fő módon: olyan embereken keresztül, akik Istent követik, illetve az Igén keresztül. Találkozz olyan emberekkel, akikről tudod, hogy hűségesen keresik Isten akaratát, és kérd ki a véleményüket. Nézz a szemükbe, és kérj őszinte választ. Mellette pedig fordulj Isten Igéjéhez. Kérdezd meg: "Istenem, te mit akarsz nekem mondani erről?" 
 
Sokan azt gondolják, hogy Isten nem foglalkozik a kapcsolatainkkal. Végül is ott van neki az egész világegyetem, amit mozgásban kell tartania. Pedig Isten igenis törődik a kapcsolataiddal, hiszen ő teremtett! Az 1 Korinthus szerint: "Egyébként mindenki éljen úgy, ahogy az Úr adta neki, ahogy az Isten elhívta: így rendelkezem minden más gyülekezetben is." 1 Kor. 7: 17; "Amikor döntesz ezekről a dolgokról, bizonyosodj meg róla, hogy úgy élsz, ahogy Isten rendelte, házasságban vagy egyedülállóként, összhangban Isten vezetésével és segítségével, elfogadva minden helyzetet, amelybe ő helyez." 1 Kor. 7:17 (The Living Bible - ford.)
 
Tudom, hogy egyes kapcsolatokban nagyon mély sebek vannak. De Isten Igéjének csodálatos ígérete az, hogy ő képes szépséget vinni bármilyen kapcsolatba. Tökéletességet nem, de szépséget igen. Fontos, hogy mindkét fél egyetértsen ezzel, és így is küzdelmes lesz eljutni odáig. De a kapcsolat teljes feladása sehol sem szerepel Isten tervében és szándékában. Ezért kell hozzá fordulnunk iránymutatásért és vezetésért.
 
Daily Hope by Tom Holladay, 2011. február 24.
 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása