Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Bibliára a szívedben van szükség, nem csak a házadban

2012. március 19. 03:00 - Lilla:)

"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." (Kolossé 3:16a)

 
 
Ahogy a fizikai erőnléthez ételre van szükséged, úgy a lelki erőnléthez lelki eledelre van szükséged. A Biblia saját magát lelki eledelként jellemzi - lelki életünk vize, teje, kenyere és húsa. Mindez szükséges a létfenntartáshoz.
 
Hogyha építési vállalkozó lennél, nem küldenél dolgozni olyan embert, aki nem evett két hete. Ha parancsnok lennél a hadseregbeb, nem küldenél olyan embert a csatába, aki nem evett egy hónapja. Így van? Táplálkoznunk kell ahhoz, hogy erőnk legyen teljesíteni az előttünk álló feladatokat.
 
Nem sok sikered lesz megnyerni az előtted álló lelki csatákat, ha halálra éhezteted magad. Ezért kell táplálnunk magunk Isten Igéjével.
 
Ellentétben a fizikai étellel, amikor az Igével táplálom magam, egyre éhesebb leszek. Minél jobban érzem és látom, hogy Isten milyen jó, egyre többet akarok.
 
A Biblia ezt mondja a Kolossé 3:16-ban: "A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Pál azt mondja, engedjük, hogy a Biblia elfoglalja helyét életünkben gazdagon és mélységesen és önzetlenül.
 
Tehát hogyan tápláljuk magunkat Isten Igéjével?
 
Fogadd be az Igét a füleddel! Járj gyülekezetbe és hallgasd az igehirdetést.
Olvasd az Igét a szemeddel! Ahogy mondtam, attól, mert van Biblia a házadban, attól még nem lesz áldott az életed. A Bibliának a szívedben kell lennie.
Kutasd az Igét a kezeddel és a száddal! Amikor Isten Igéjét tanulmányozod, tarts egy ceruzát a kezedben. Írd le, hogy Isten mire tanít. Beszélj más hívőknek kiscsoportos formában arról, amit felfedeztél.
Elmélkedj az Igén! Gondolkozz és rágódj Isten Igéjén.
Emlékezz az Igére a szíveddel! Ritkán lesz nálad a Biblia, amikor szükséged van rá. Tanuld meg Isten Igéjét kívülről.
 
Beszéljetek róla:
Táplálod magad a fenti pontoknak megfelelően, vagy csak általában abbahagyod az első pontnál? Milyen változtatásra van szükséged, hogy tápláld a lelked? 
Leírod, hogy mit tanít neked Isten? Mit tanulsz meg a Szentírásból?
Milyen lelki csatát vívsz ma? Odafordultál már Isten Igéjéhez táplálékért?
 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.03.12)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása