Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mindenki szálljon be a játékba

2012. július 09. 03:00 - sema22

"Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak" (Apostolok cselekedetei 2:17, Új fordítás)

hands_in.jpg

Isten úgy megáldotta a korai egyházat, az első hívő közösséget, amiről az Apostolok cselekedeteiben olvashatunk, ahogy egyetlen másikat sem. Exponenciálisan növekedett. Az első gyülekezet már az első nap mega-gyülekezet lett, 3000 ember tért meg Krisztushoz!

A korai egyház hatalmas változást idézett elő a világban. Szeretnél te is ilyen lenni, igaz? Ha a gyülekezetünk olyan nagy hatással akar lenni, mint a korai egyház, akkor azt kell tennie, amit a korai egyház tett.

Ez azt jelenti, hogy minden tagot mozgósítani kell a szolgálatra. Pünkösdkor Péter így prédikált: "Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak." (Apostolok cselekedetei 2:17, Új fordítás)  Fiataloknak, időseknek, fiúknak és lányoknak, mindenkinek volt szerepe a korai egyházban.

És Isten most is készített helyet mindenkinek a gyülekezetben. Ha Isten családjában vagy, akkor Ő elvárja tőled, hogy kivedd a részed. Bármilyen talentumod van, Isten azt használni tudja az Ő dicsőségére.

Beszéljünk róla:

Hogyan használod a talentumodat és az ajándékaidat, hogy szolgálj vele Isten és mások számára?

Készíts egy listát a talentumaidról, és gondolkozz rajta, hogyan tudnád használni azokat a szolgálatban.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 07. 02.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása