Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten igazságában állj szilárdan, ne mások véleményén!

2012. szeptember 19. 03:00 - FodorImi

„Az emberektől való rettegés csapdába ejt.”
„Veszélyes dolog azzal törődni, hogy mások mit gondolnak rólad.”

(Példabeszédek 29:25a – GN fordítás)

different22_large.jpg

Nehéz megállni Isten igazságában, mikor túlságosan arra figyelsz, hogy mások mit gondolnak rólad. Ha amiatt aggódunk, hogy más emberek mit gondolnak rólunk, akkor megengedjük, hogy ők irányítsanak minket. Rengeteg időt és energiát elvesztegetünk, míg próbáljuk kiszámítani, hogy mások mit akarnak, milyenek legyünk. Aztán megint rengeteg időt és energiát elvesztegetünk, amint megpróbálunk olyanok lenni, ahelyett, hogy azok lennénk, akivé Isten teremtett minket.

Veszélyes dolog amiatt aggódni, hogy mások mit gondolnak rólunk, mert a kritika sokkal inkább csapdába ejt. Ez azt jelenti, hogy nem mindig a helyes dolgokat tesszük, hanem inkább azt, amit mindenki akar, hogy tegyünk. Csakhogy amit mindenki tenni akar, az gyakran ellentéte annak, amire Isten igazsága késztet bennünket.

Azért is veszélyben vagyunk, mert elmulaszthatjuk a legjobbat, amit Istentől kaphatnánk. Annyira aggódunk azon, hogy mások mit akarnak tőlünk, hogy nem gondolkodunk azon, Isten mit akar tőlünk.

1.tény:
Nem járhatsz mindenki a kedvében. Sőt, még Isten sem tud mindenkinek a tetszésére tenni. Az egyik ember esőért imádkozik hozzá, a másik napsütésért. A meccsen mindkét csapat a győzelemért imádkozik. Kit hallgat meg Isten?  Ő sem tud mindenkinek a tetszésére tenni. Csak a bolond próbálja megtenni azt, amit még Isten sem tud.

2. tény:
Nem szükséges mindenkinek a kedvében járnod. Van egy mítosz, ami azt mondja, hogy szükséged van mindenki szeretetére és elfogadására ahhoz, hogy boldog légy.  Ez egyszerűen nem igaz. Ahhoz, hogy az életben boldog légy, nem kell mindenkinek tetszened.

3. tény:
Az elutasítás nem teszi tönkre az életed. Az igaz, hogy megsebez. Nem jó. Kellemetlen. De az elutasítás nem fogja tönkretenni az életed, hacsak te magad nem engeded meg neki.

Hagyd abba, hogy megpróbálsz mindenkinek tetszeni! Emlékezz, senki sem éreztetheti veled, hogy alacsonyabb rendű vagy nála, kivéve, ha te adsz neki engedélyt.

Pál apostol azt mondja: „Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31) Ez azt jelenti, hogy így gondolkodhatunk: „Isten szeret engem, én is szeretem magam; ha te nem szeretsz engem, az a te problémád. Ha Isten szeret engem, ki törődik azzal, hogy nem mindenki fogad el mindent, amit teszek?”

Tudd, semmit sem tehetsz , hogy Isten kevésbé szeressen, és semmit sem tehetsz, hogy Isten jobban szeressen! Ő tökéletesen szeret, most is. Ez a fajta bizalom emel fel, hogy bátran állj a helyeden.

Beszéljünk róla:

  • Ki az, akinek megpróbálsz tetszeni?
  • Mikor azzal törődsz, hogy ennek a személynek elnyerd a tetszését, az hogyan tart távol attól, hogy kiállj azért, amiről tudod, hogy helyes?

(Daily Hope by Rick Warren - 2012.09.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása