Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Végezd lelkesen a munkádat

2012. október 27. 03:00 - Rigeri

Bármilyen tennivalót is talál a kezed, csináld teljes odaadással. (Préd.9:10, NIV fordítás)

Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a munkádat, a legelső dolog, amit tenned kell az, hogy elkezded lelkesen végezni.

A lelkesedésnek nincs semmi köze ahhoz, hogy mennyire jó a munkád vagy mennyit fizet; azon múlik, hogy miért teszed azt, amit csinálsz. Igazából maga a lelkesedés szó görög eredetű, és azt jelenti, hogy "Istenben".

Ha lelkesen akarod végezni a munkádat, ne felejtsd el a következő 3 dolgot:

  • A munkád egy próba Istentől. "Akire kicsi dolgokat rá lehet bízni, arra sokat is rá lehet bízni... Ha nem voltál megbízható másnak a tulajdonával, ki fog neked saját tulajdont adni?" (Lukács 16:10-12)
  • Isten figyeli, amit csinálsz, még akkor is, ha más nem. "Dolgozz keményen, hogy Isten azt mondhassa, "Jól van!" "Légy jó munkás, olyan, akinek nem kell szégyenkeznie, amikor Isten megvizsgálja a munkáját." (2Tim.2:15, LB ford.)
  • A hozzáállásod határozza meg az örömödet. "A szorgalmas szabadságot talál munkájában; a lustát elnyomja a munka. (Péld. 12:24, MSG ford.)

Nem leszel addig sikeres az életben, amíg nem változtatod meg a hozzáállásodat azzal a munkával kapcsolatban, amit most végzel. A Rómabeliekhez írt levél 12:11-ben ez áll: Soha ne légy lusta, hanem dolgozz keményen, és szolgáld az Urat lelkesedéssel." (NLT ford.)

Beszéljünk róla:

  • Miért csinálod a mostani munkádat?
  • Milyen módon tudod kifejezni lelkesedésedet a munkád iránt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 20.)

Szólj hozzá!
Címkék: munka lelkesedés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása