Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen dicsőítés a munkád is

2012. október 28. 03:00 - Lilla:)

"Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek. Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." (Kolossé 3:23-24., NLT fordítás)

treasure-chest_1.jpg

A főnököd nem is igazán a főnököd; a te főnököd Jézus.

Két dolgot szeretném, ha megértenél a mai igeversből.

Először azt, hogy: "Bármit teszel, dolgozz keményen és örömmel, úgy, mintha az Úrnak dolgoznál, és nem úgy, mintha embereknek." (Kolossé 3:23. NLT ford.). Könnyebb lelkesedni a munka iránt, ha a nézőpontod megváltozik: ahelyett, hogy úgy látnád a dolgot, hogy "ezt a főnökömnek teszem" vagy "ezt a fizetésért teszem", lásd úgy, hogy "ezt az Úrnak teszem". Ha ez jár a fejedben, bármit meg tudsz tenni - festéket kaparni, mosogatni, autót javítani -, és dicsőítéssé tudod változtatni a munkádat.

Másodszor, amikor dicsőítésre használod a munkádat, elkezdesz a Mennyben jutalmat gyűjteni. A Kolossé 3:24 ezt mondja: "Emlékezz arra, hogy az Úr örökséget fog adni neked jutalomként, és a Mester, akit szolgálsz, az Krisztus." Ha Istennek dolgozol, örök befektetéseket helyezel el a Mennyben.

"Tehát bármit esztek vagy isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" (1. Korinthus 10:31, NIV ford.) Nem számít, hogy iratokat rendezel vagy számlákat írsz alá; minden munka lehet a dicsőítés egy formája, ha lelkesen Istennek végzed.

Beszéljünk róla!

  • Hogyan segít neked a "mennyei befektetés" nézőpont, amikor dolgozol vagy valamilyen munkát végzel?
  • Hogyan tudod a "dicsőítő hozzáállást" az életed többi területén is alkalmazni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 10. 21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása