Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Különleges vagy – Hidd el!

2012. augusztus 19. 03:00 - szateri

"Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Te vagy a világon az egyetlen, aki élni tudja az életedet. Senki nem tudja helyetted élni, és senki sem versenyez veled azért, hogy elvégezhesse a feladatot, amit Jézus neked szánt.

Végy egy mély levegőt, és pihenj meg ebben az igazságban: Isten a lelki ajándékok, szenvedélyek, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok olyan keverékével teremtett téged, amikből fakadóan csak te lehetsz önmagad. Más nem tud lemásolni téged, te pedig nem vagy képes rá, és nem is kell, hogy lemásolj másokat. Eredeti mestermű vagy egyenesen Isten kezéből.

Az egyediséged ugyanakkor azt is jelenti, hogy egyedül te tudod beteljesíteni azt a küldetést, amire Isten kijelölt.

Isten diplomás asszisztense, Pál így mondja: "Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Az életünkből egyetlen drága percet sem szabad arra pazarolni, hogy olyasmikkel foglalkozzunk, amik nem fontosak, ha emiatt a fontos dolgok háttérbe szorulnak.

Soha nem késő elkezdeni hűségesen keresni azt a küldetést, amit Isten adott – azt, amit egyedül te tudsz betölteni.

Talán azt hiszed, nem vagy elég tehetséges ahhoz, hogy Isten használni tudjon. De az igazság az, hogy Isten pontosan azokkal a képességekkel teremtett meg téged, amik kellenek ahhoz, hogy megtedd, amit kér. Isten egyedülálló, csodálatos módon teremtett.

Beszéljünk róla!

Minden, amit Isten eddig tett érted, beleértve a megváltásodat a bűnös bukásaidból, közelebb visz a sikerhez és dicsőíti Istent. Gondolj vissza az életedre! Milyen specifikus módokon készített téged Isten arra, hogy betöltsd a célt, amit adott neked?

Mit változtatnál az életeden, ha valóban elhinnéd, hogy Isten egy személyre szabott küldetéssel teremtett, amit csak te tudsz elvégezni?

Daily Hope by Jon Walker, 2012.08.12.

Szólj hozzá!

Igyekezzünk méginkább vagy bízzunk jobban?

2012. augusztus 18. 03:00 - *Agota*

"Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Legtöbben egy olyan rendkívüli minőségű életet szeretnénk élni, ami nemcsak hogy kiteljesít, de jelentőséget hordoz saját énünkön túl is. Nagy valószínűséggel ez egyik oka annak, hogy kereszténnyé váltál, és ez pontosan az a fajta élet, amit Jézus ígér, ha Őt követjük.

Szóval, miért nem éljük ezt az életet? Miért lyukadunk ki egy csendes kétségbeesett életnél a gazdag élet helyett? Eljárogatunk gyülekezetbe, olvassuk a Bibliát, imádkozunk, igyekszünk rendes emberek lenni és szolgálni másokat. És mégis, a Jézussal való életünk látszólag nem több, mint egy kis ráadás a mi egyre inkább bonyolultabb életünkre.

Tehát igyekszünk méginkább ezt a gazdag életet élni. Keményen megdolgozunk érte, többet imádkozunk, többet tanulmányozzuk az igét és mind inkább igyekszünk azt kitalálni, hogy mit csinálunk rosszul. Nem ezt akarja Jézus, hogy tegyük?

Mindezalatt, Ő egyfolytában kérdezget, hogy, "Nem fáradtál még ebbe bele?" Máté 11:28-29 azt mondja, hogy "Meg vagy fáradva? Ki vagy merülve? Ki vagy égve a hit terén? Gyere velem és gyógyulj meg. Megmutatom, hogy hogyan tudod igazán kipihenni magad. Járj velem és munkálkodj velem - figyeld meg, hogy én hogyan csinálom. Ismerd meg a kegyelem természetes harmóniáját." (Máté 11:28-29 - szabad fordítás)

Jézus el akar minket távolítani a "Hogyan?" és "Miért?" kérdésektől az Ő kegyelmének harmóniája felé, úgy áll előttünk, mint Isten megtestesült fia, Jézus, Isten szava személyesen. A válasz a mi kielégítetlenségünkre az, hogy "Ki?" nem pedig az, hogy "Mi?" vagy "Hogyan?".

Amikor Jézushoz a "Mit?" és "Hogyan?" kérdéseinkkel próbálunk közeledni, végül egy örök körforgásba jutunk, ahol nagyon igyekszünk beilleszkedni egy olyan egyenletbe, aminek a megoldását Isten soha nem szánta nekünk.

Ahelyett, hogy nagyon próbálkozunk ezt elérni, inkább jobban kell bíznunk benne.

Beszéljünk róla:

Hisszük, hogy Jézus szeretné, ha az Igét ismernénk (az Ige Ő maga), és ezért kinyitjuk a Bibliát, hogy halljunk róla egy nagyon különleges, belső módon, félretesszük a téves értelmezéseinket, hogy a Biblia csak egy bölcsesség könyv, amit nekünk feltétlenül meg kell jobban értenünk. Hogyan fog a Bibliatanulmányozásod megváltozni most, hogy tudod, hogy a Biblia egy élő, erőteljes írás, ami kifejezetten hozzád szól?


Daily Hope by John Walker (2012.08.11)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom

Csak Isten jóváhagyása számít

2012. augusztus 17. 03:00 - sema22

Bejegyzés alcíme...

"Csináld jól a munkád, és akkor lesz mire büszkének lenned. De ne hasonlítsd magad másokhoz" (Gal. 6:4, CEV fordítás)

 

A Biblia figyelmeztet minket, hogy soha ne hasonlítsuk magunkat másokhoz (Gal. 6:4 CEV magyarul). Két oka is van, amiért a Biblia azt mondja, hogy ezt ne tegyük:

  • Találhatsz olyat, aki jobban csinálja a dolgát, mint te, és akkor az elbátortalanít, vagy
  • Találhatsz olyat, aki kevésbé tűnik hatékonynak, és akkor pedig eltölthet a büszkeség.

Mindkét hozzáállás kiszakíthat a szolgálatodból és a munkádból.

Pál szerint buta dolog magunkat másokhoz hasonlítgatni. Azt mondja: "Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat"(2. Kor. 10:12).

Ennek az igének ez a magyarázata: "Ezzel az egész hasonlítgatással, osztályozgatással, versengéssel pont a lényegről maradnak le" (2. Kor. 10:12b MSG fordítás). Figyeld meg, hogy azok az emberek, akik nem értik meg a te szolgálatodnak a módját, kritizálni fognak, és azt szeretnék, ha megfelelnél annak, ahogyan ők elvárják, hogy viselkedj. Ne törődj velük!

Pálnak sokszor kellett olyan kritikákkal megbírkóznia, amikor félreértették, vagy rosszalták a szolgálatát. A válasza mindig ugyanaz volt: nem hasonlítgatni, nem túlozni, csak az Isten dicséretét keresni.

 

Beszéljünk róla:

  • Azokat a dolgokat csinálod, amire Isten elhívott? Ha továbbra is másokhoz hasonlítod magad a szolgálatodban vagy a munkahelyeden, akkor mit gondolsz mit árul ez el az elhívásod perspektívájáról?
  • John Bunyan, a Zarándok Útja című könyv szerzője azt mondta: "Ha gyümölcstelen az életem, mindegy ki dicsér, és ha gyümölccsel teli, akkor mindegy, ki kritizál. " Értékeld az életed és a gyümölcstermésedet, és azután alkalmazd ezt az idézetet az életedre.
     

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.10.)

Szólj hozzá!

Bizalom: Isten törődik a számláiddal

2012. augusztus 16. 03:00 - kohutnemarti

"A te Mennyei Atyád már tökéletesen tudja, mire van szükséged és megadja majd neked, ha Őt teszed életedben az első helyre és úgy élsz, ahogyan azt Ő szeretné."

(Máté 6:33 LB fordítás)


Amikor gyerek voltam, bármire volt szükségem, csak apukámhoz futottam és egyszerűen kértem tőle. Egyetlen egyszer sem tűnődtem vagy aggódtam azon, vajon honnan szerez rá pénzt. Ez volt a dolga; ő volt az édesapám, és én voltam a gyermek.

Sokszor lelki árvákként viselkedünk. Elfeledkezünk arról, hogy van egy Mennyei Atyánk, aki már tudja, mire van szükségünk. Isten gondot visel a kismadarakra? Ők nem aggodalmaskodnak. Az egész teremtett világban egyedül az emberi lények aggódnak. Minden más teremtmény bízik a Mennyei Atyában és Alkotóban, és rábízza szükségei betöltését.

Bízol-e Istenben annyira, hogy ne aggódj a körülményeid miatt? Az aggódás valójában az ateizmus egyik formája, mert valahányszor aggodalmaskodsz, azt mondod: "Mindez tőlem függ."

Istenre kell bíznod az életed. Amíg bármi mást jobban szeretsz Istennél, az a dolog vagy személy vagy tárgy a szorongás forrását jelenti majd számodra.

"Ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk." (1. Tim. 6:17) Nem számít, mennyit keresel, az egészet elveszítheted. Mindig emlékezned kell arra, hogy nem a bankszámlád ad biztonságot; az Úrban van a biztonságod. Ha Isten elzár egy csapot, megnyithat egy másikat. Ha lezár egy munkahelyet, megnyithat egy másikat.

A Rómaiakhoz írt levél azt mondja, Isten elküldte a Fiát, Jézus Krisztust, hogy meghaljon érted a kereszten, hogy kifizesse az üdvösséged árát. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy a saját Fiát küldte azért, hogy meghaljon érted, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy törődjön a számláiddal? Nem érted, hogy minden más probléma ehhez képest jelentéktelen? Ő megoldotta a legnagyobb problémád, amikor megváltott téged.

A lényeg a következő: Bízni fogsz-e Istenben, hogy ő meg fogja tenni, amit mondott? Hited bizonyítékaként fogsz-e annyira bízni Benne, hogy megtedd, amit Ő kér tőled?

Beszéljünk róla:

  • Milyen gondok miatt aggódsz mostanában? Imádkozz ma valakivel és add át a gondokat Istennek, hogy a jövődet Rá tudd bízni.
  • Van bármilyen dolog, amit Istennél is jobban szeretsz? Hogyan tükröződik a kérdésre adott válaszod az életedben?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.09.)

Szólj hozzá!
Címkék: bizalom aggodalom

Bizalom: válaszadás a Szentléleknek

2012. augusztus 15. 03:00 - janosh

 „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” (Filippi 4:13)

Isten azt szeretné, ha megbíznál az ő vezetésében, ezért küldött neked egy Vezetőt.

Amikor hívővé lettél, Isten beléd helyezte az ő Szentlelkét és azóta is arra tanít, hogy képes légy a Szentlélek tanácsát meghallani és válaszolni is tudj arra. A Szentlélek a Vezetőd, valaki,, aki mindig veled jár az úton. Ismeri az út minden lépését, tudomása van az áldásokról, és a leselkedő veszélyről is. Tudja merre jártál és az is, hogy merre mész; de ugyancsak ismeri a számodra legmegfelelőbb utat is.

Fontos, hogy mindezt megértsd, mert Isten nem szeretné, hogyha nélküle terveznéd meg az utadat. Igazából az általad végzett misszió módja és sikeres is csak Istentől függ. A te felelősséged az, hogy mindenben az ő vezetését keresd és megtalálva azt, engedelmeskedj az ő utasításainak.

A te dolgod az, hogy „bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5-6). Nem szükséges tudnod mindennek az okát, és nem szükséges az sem, hogy mindent jó előre megtervezz a missziód során. Egyedül arra van szükséged, hogy bízz és engedelmeskedj.

Beszéljünk róla:

Isten azt mondja „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32:8) Gondolkozz el azon, hogy mikor érezted legutóbb azt, hogy a Szentlélek vezetett?  Hogyan működik a Szentlélek a te életedben, és hogyan mutatja meg, hogy melyik utat válaszd?

Utal-e valami az életed bármely területén arra, hogy ott saját magad vezetője vagy, ahelyett, hogy egy tapasztalt Vezetőre, a Szentlélekre hallgatnál? 

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.08.08)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása