Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten receptje az egészséges élethez

2013. január 11. 03:00 - sema22

Bejegyzés alcíme...

help_1.jpg"...vésd szívedbe parancsaimat, mert megszaporítják napjaidat és életed éveit, jólétet és békességet hoznak neked!" (Péld. 3:1-2, EFO)

Bibel.jpg

Ha lenne egy olyan tablettám, ami évekkel meghosszabbítaná az életedet, akkor valószínűleg sok pénzt fizetnél érte. De mi lenne ha azt mondanám neked, keresztényként már kezedben van a kulcs a hosszú élethez és ez ráadásul ingyen van!

Isten minden alapelvet  megadott az ő Igéjében, a Bibliában az egészséges életmódhoz. A Biblia a használati utasítás a testedhez. Ahogy Dávid mondja: "Te készítetted testemet Uram, most adj értelmet, hogy a törvényeddel foglalkozzak" (Zsolt. 119:73, LB fordítás). Mózes ötödik könyvében ezt olvassuk: "Ezek az utasítások nem csak szavak - ezek a te életed. Ezeknek engedelmeskedve hosszú ideig élhetsz a földön" (5. Móz. 32:47, NLT fordítás). Isten ezt mondja: ha szívből megteszed, amit mondok, akkor hosszú életed lesz.

Mai igénk ezt mondja: "...vésd szívedbe parancsaimat, mert megszaporítják napjaidat és életed éveit, jólétet és békességet hoznak neked!" (Péld. 3:1-2, EFO) Milyen parancsokról van itt szó? "Bízz az Úrban teljes szívedből és ne a magad eszére támaszkodjál, minden utadat rendeld az Úr alá, és ő egyengeti ösvényeidet. Ne légy bölcs a magad szemében, hanem féld az Urat és kerüld a gonoszt. Ez hoz a testednek egészséget és csontjaidnak táplálékot.Tiszteld az Urat a te vagyonodból, minden terményed első gyümölcséből, akkor a csűrjeid túláradóak lesznek." (Péld. 3:5-10)

Ezek az igék kiemelnek néhány olyan tényezőt, amelyekre eddig talán nem gondoltál, de ezek a tényezők segítenek neked abban, hogy egészséges maradj: nyugalom, bizalom az Úrban, becsületesség, alázatosság, nagylelkűség. Ezek a dolgok javíthatják egészségedet, mert a testi egészséget a lelki egészség befolyásolja.

A következő pár napban áttekintünk pár dolgot, amiről a Biblia azt mondja, meg kellene tennnünk az egészségünk érdekében. Szánj ma arra, hogy elmélkedj a Példabeszédek 3:5-10 szakaszán, kérd Istent, hogy mutassa meg hogyan növekedhetsz a nyugalomban, bizalomban, becsületben, alázatban, nagylelkűségben.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.04)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sályi Tiborné 2014.11.22. 16:19:32

"Áldjon meg téged az Úr,és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr,és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr,és adjon neked békességet!" (Móz.6,24-26).
süti beállítások módosítása