Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sátán elszeparált hívőket akar

2013. február 19. 03:00 - husztin

…minden egyes napon bátorítsátok egymást…, hogy közületek senkit meg ne keményítsen a vétek tévelyítő hatalma. (Zsid 3:13 Csia)

trustfall.jpg

A Gyülekezeti családod megóv téged a visszaesésektől.
Egyikünk sem immunis a kísértésekre. Adott a megfelelő szituáció, és te meg én máris kaphatóak vagyunk a bűnre. Isten tudja ezt, ezért felruházott minket a felelősséggel, hogy egymást a helyes úton tartsuk.

 ...buzdítsátok egymást minden egyes napon… hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától. (Zsid.3:13 MBT)

Arra vagyunk elhívva és ez van parancsolatként is megadva nekünk, hogy vegyünk részt egymás életében. Ha tudomásod van róla, hogy valaki szellemileg hullámvölgyben van, vagy gyengélkedik, a te felelősséged, hogy utánamenj és visszavezesd őt a közösségbe.

Jakab mondja nekünk: "Testvéreim, ha valaki közöttetek eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti valaki, tudja meg, hogy aki megtérített egy bűnöst a tévelygés útjáról, megmenti annak a lelkét a haláltól, és sok bűnt elfedez. "(Jak 5:19-20 MBT)

A helyi gyülekezetek velejáró előnyei közé tartozik az is, hogy szellemi védettséget nyújtanak az isten szerinti vezetőkön keresztül. Isten a gyülekezet pásztori vezetőjét ruházza fel a védelem, megóvás, és gondviselés feladatával a nyáj szellemi jólétének érdekében.

Megmondatott: "Bízzatok vezetőitekben, és hallgassatok rájuk, mert ők vigyáznak lelketekre úgy, mint akik erről számot is adnak. Hadd tegyék ezt örömmel és ne sóhajtozva, mert ez nem válnék javatokra."(Zsid.13:17 MBT)

A sátán szereti azokat az külön álló hívőket, akik a gyülekezeti élettől távol, Isten családjától pedig el vannak választva, akiket a lelki vezetők nem vonhatnak felelősségre – mert tudja, hogy ezek a hívők védtelenek és erőtlenek az ő gonosz taktikáival szemben.


Beszéljünk róla:

  •  A te környezetedben kinek van szüksége a te szeretet- és felelősségteljes közbenjárásodra?
  •  Milyen változást veszel észre az életedben, amikor eltávolodsz a gyülekezetedtől vagy a hívő társaidtól?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása