Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bemerítés: Isten családjának része vagy

2013. március 03. 03:00 - FodorImi

„Dicsőítsétek Istent azért a kiváltságért, hogy Isten családjában vagytok, és az Ő csodálatos nevéről neveznek titeket.” (1Péter 4:16 – LB fordítás)

bemerítés n.preview.jpg

Az egészséges családokban van egyfajta családi büszkeség, a tagjai nem szégyellik, mikor a család részeként ismerik fel őket. Sajnos, nagyon sok egyháztaggal találkoztam, akik sohasem azonosították magukat nyilvánosan Isten családjával a bemerítkezés által.

A bemerítkezés nem valami választható rituálé, amit lehet késleltetni vagy elhalasztani. Ez jelzi, hogy Isten családjába tartozol. Ez hirdeti ki nyilvánosan a világnak, „Nem szégyellem, hogy isten családjának része vagyok.” Jézus az ő családjában mindenkinek megparancsolta ezt a gyönyörű cselekedetet.

Éveken át csodálkoztam, hogy Jézus a Nagy Missziós Parancsban miért emeli ki ugyanúgy a bemerítést, mint az evangélizációt és a tanítványképzést.

Miért ilyen fontos a bemerítkezés? Mert ez szimbolizálja életed egyik célját: belépni Isten örök családjának közösségébe.

A bemerítkezés kinyilvánítja a hitedet, részeséve tesz Krisztus halálának és feltámadásának, jelképezi, hogy meghaltál a régi életed számára és kijelenti az új életedet Krisztusban. Ugyanakkor annak az ünnepe is, hogy Isten családja befogadott.

A bemerítkezés egy szellemi igazság fizikai képe. Kifejezi, mi történik abban a pillanatban, mikor Isten behoz téged a családjába.

A bemerítkezés nem tesz téged Isten családjának tagjává, ezt csak a Krisztusban való hit teszi. A bemerítkezés megmutatja, hogy Isten családjának része vagy. Olyan, mint a jeggyűrű, látható módon emlékeztet arra a belső elkötelezettségre, amit a szívedben hoztál meg. Ez egy kezdeti cselekedet, egy elindulás, nem pedig olyan valami, amit félretehetsz, míg el nem jutsz a szellemi érettségre. Az egyetlen bibliai feltétel, hogy higgy.

A Biblia azt mondja: „Jézus és az emberek, akiket ő megszentelt, ugyanahhoz a családhoz tartoznak, ezért nem szégyelli őket testvéreinek nevezni.” (Zsidók 2:11 – CEV fordítás)

Merüljünk el ebbe a csodálatos igazságba! Azért, mert Jézus megszentel, Isten büszke rád!

Beszéljünk róla:

  • Isten családjába tartozni a legmagasabb tisztelet, a legnagyobb kiváltság, amit te és én valaha is kaphatunk. Semmi más nem ér fel ehhez. Miért ne állnál meg most megköszönni Istennek, hogy befogadott téged?
  • Ha még nem merítkeztél be a Krisztusban való hited megvallására, tedd meg sürgősen, ahogy Jézus parancsolta.


(Daily Hope by Rick Warren, 2013.02.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása