Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz választásra van szükség

2013. április 23. 03:00 - Mike Zsuzsi

"Mivel hallottatok Jézusról és megtanultátok az igazságot, ami Tőle van,  vessétek le a régi, bűnös természetet és a régi életmódotokat, ami megromlott a bujaság és csalás miatt. Ehelyett, engedjétek, hogy a Lélek megújítsa gondolataitokat és viselkedéseteket. Vegyétek fel az új természetet, amely Isten hasonlóságára teremtetett - valódi igazságban és szentségben."  

(Ef. 4:21-24, NLT fordítás)

choice.jpg

Nem elég az, ha változni akarsz. Nem elég, ha vágysz a változásra. Sőt, az sem elég, ha ezt mondod: "Van egy álmom a változásról." Értelmetlenek az álmok mindaddig, amíg fel nem kelsz és meg nem valósítod őket. Nem fogsz változtatni életed hiányosságain, amíg nem választod a változást. 

Hogyan akarsz más lenni hat hónap múlva? Érzelmileg erősebb akarsz lenni? Élesebb elméjű akarsz lenni? Egészségesebb? Lelkileg mélyebbre akarsz ásni? 

Ez nem fog automatikusan bekövetkezni. Nem leszel véletlenül egészségesebb életed bármely területén. Sokszor azt gondoljuk, hogy Istenre kell várnunk, hogy ő megváltoztathasson. De nem te vársz Istenre. Isten vár rád!

Az életedben nincs növekedés változás nélkül. Változás pedig nincs veszteség nélkül. Néhány régi dolgot el kell engedned. És nincs veszteség fájdalom nélkül.

Néhányan megragadunk ennél a pontnál, mert nem tanultuk meg, hogyan kell elengedni. Ez egy választás. Az Efézus 4:22 ezt írja: "vessétek le a régi, bűnös természetet és a régi életmódotokat, ami megromlott a bujaság és csalás miatt".

Talán azt mondod, hogy a te hiányosságod biológiai vagy szociológiai eredetű. Egy részük a körülményeid vagy a kromoszómák miatt van. De nem igazán az számít, hogy honnan erednek. Foglalkoznod kell velük. A genetika magyarázatot ad arra, hogy milyen hajlamaid vannak, de ez nem lehet kifogás a bűnödre.

Van ám jó hír is: ha egyszer hívő lettél, új erő lakozik benned, amely nagyobb, mint a régi hajlamok. Ez az erő a Szentlélek.

A Filippi 2:12-13 mondja: "félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségetek, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a véghezvitelt tetszése szerint".

Ez azt jelenti, hogy félned kellene Istentől? Persze, hogy nem! Félj inkább attól, hogy lemaradsz arról a legjobbról, amit Isten tud adni neked és elvesztegeted az életedet. Félj attól, hogy úgy éled le az egész életedet, hogy sosem fogod megismerni Isten célját. 

Életed megváltoztatásának nem az akaraterő a titka. Isten az, aki az akaratot és az erőt adja neked a Szentlelken keresztül, hogy azt tedd, amit meg kell tenned.


Beszéljünk róla:

  • Szerinted mit jelent az, hogy "kimunkálni" az üdvösségedet?
  • Hogyan tapasztaltad meg a Szentlélek erejét az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása