Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kis dolgokon teszteli a becsületességed

2013. május 02. 03:00 - FHanna

"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. " (Lk. 16:10)

Azt hisszük, a nagy dolgok tesznek valakit vezetővé - de nem. Az élet nagy krízisei hívják elő a vezető szerepet, ám a vezető képességet nem az élet nagy dolgai építik, hanem a kis dolgok. Ott bukkan fel a becsületesség - olyan helyzetekben, mikor senki más nem lát, a kulisszák mögött. A kicsi, nem látott, nem várt döntések az életben, mikor helyesen cselekszel, pedig soha senki nem fogja megtudni.

A hűség becsületességet követel és Isten a kis dolgokban teszteli a becsületességedet.

A Lukács 16:10-ben Jézus azt mondja, "Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az." Azt mondja, hogy a nyilvános áldásaidat meghatározza a kis dolgokban való becsületességed.

Minden alkalommal, mikor egy politikus botrányba keveredik, számíthatsz rá, hogy a védői előállnak azt mondva: "Nem kéne számítania annak, hogy milyen egy ember magánélete!" Hallottál már ilyet? "Nem számít, milyen egy ember a magánéletében, ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen vezető."

Ennek hatalmas köze van hozzá! Mert, ha egy ember hazudik a feleségének, hazudni fog az alárendeltjeinek is. Higgy nekem! Ha hazudik a legjobb barátjának, akinek azt mondta, "Míg a halál el nem választ", hazudni fog neked is, kedves szavazó! Erre számíthatsz!

A nyilvános áldásaim mint vezető, onnan fakadnak, ha becsületes vagyok a magánéletemben, amit senki nem lát. A nyilvános áldásaid mint ember, abból fakadnak, ha becsületes vagy a magánéletedben, mikor senki nem lát. Isten kis dolgokat használ, hogy tesztelje a becsületességünket.

Beszéljetek róla:

  • Milyen kis dolgokat bízott rád Isten mostanában, hogy fejlessze a becsületed?
  • Hogy kezeled ezeket a "kis dolgokat" és a "nagy dolgokat" különböző módon? Hogy szeretné Isten, hogy kezeld őket?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.04.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása