Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd Istent, hogy ismételje meg amit tett

2013. május 30. 03:00 - Á. Bözse

„Felállt Jósáfát király előttük és hangosan imádkozott.” (II. Krónikák 20:5b-6a NLT)

Nincsen olyan nagy vagy olyan kis probléma, amiért ne imádkozhatnál. A II. Krónikák 20, 5-6 verse ezt mondja: „ Felállt Jósáfát király előttük és hangosan imádkozott.” Ez egy jó dolog, amit tehetsz!

Nagyon fontos, hogy amikor úgy érzed, az esélyeid már elfogytak, máshogy imádkozz, mint ahogy általában szoktál. Jósáfát egy mintát ad nekünk arról a három dologról, amiért imádkoznod kell, mikor úgy érzed, hogy legyőztek.

  1. Emlékeztesd magad arra, hogy ki Isten. „Uram, őseink Istene! Te vagy Isten a mennyben, aki uralkodsz a népek minden királyságán. A te kezedben van az erő és a hatalom, és senki sem állhat meg veled szemben.” (II. Krónikák 20,6) Mielőtt beszélsz Istennek a problémádról, összpontosíts arra, emlékeztesd magad arra, hogy Isten nagyobb, mint a probléma, amivel szembe kell nézned. Jósáfát király ráébred, hogy három ellenséges nép meg akarja támadni, de megáll és azt mondja: „Te nagyobb vagy, mind minden nemzet Istenem. Nagyobb vagy, mint bármi, amivel valaha szembe kell néznem.”
  2. Emlékeztesd magad arra, hogy mit tett a múltban. Gondolj azokra az időkbe, amikor Isten megsegített téged, és a csodákra, amelyeket már megtett az életedben. „Istenünk, te űzted ki ennek az országnak a lakóit néped, Izrael elől, és örökre odaadtad azt barátod, Ábrahám utódainak.” (II. Krónikák 20,7) Jósáfát felidézte Isten cselekedeteit, amiket Izrael múltjában tett.
  1. Kérd Istent, hogy segítsen most is. Mi lenne, ha megismételnéd amit tettél Uram? Tedd meg újra! A 9. versben Jósáfát megemlít háromféle szituációt, háborút, járványt, és éhínséget. Azt mondja „Egyik sem túl nehéz a számodra. Segítettél a múltban, szóval tedd meg újra!”

Az imádsága három kérdésre épül: Nem Isten vagy? Nem ezt tetted? Nem ezt fogod tenni?

„Nem Isten vagy?” De! Te uralkodsz, és elég nagy vagy, hogy megbirkózz ezzel.

„Nem segítettél nekünk a múltban?” De, segítettél nekünk a múltban.

„Újra meg fogod tenni?” Igen, újra meg fogod tenni!

Ez az a mód, ahogyan imádkoznod kell, amikor úgy érzed, elborított minden. Nem számít, mi a helyzet, emlékezz először arra, hogy ki is Isten, mit tett, és kérd őt, hogy tegye meg újra. Ha ezt megtetted, kész leszel arra, hogy a problémádról is beszélj.

Beszéljünk róla:

  • Hogyan változtatja meg az a szemszögét annak, ahogyan a bonyolult helyzetre nézel, amivel szemben állsz, hogy emlékszel arra, hogy Isten nagyobb, mint a problémád?
  • Mi a különbség az ima és a várakozás között? Hogyan segít a fenti három kérdés Istenről abban, hogy várakozással telve tudj imádkozni?

 

Szólj hozzá!
Címkék: ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása