Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne vedd magadra

2013. szeptember 27. 03:00 - angie.keyr

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket. Példabeszédek 19:11


Timing.jpg

Amikor olyan emberekkel van dolgod, akik gorombák és sértőek, tovább kell nézned a viselkedésen és meg kell látnod mögötte a fájdalmat. Mert minden tettünknek megvan az oka. Amikor az emberek bántják a másikat, az azért van, mert ők maguk is szenvednek belül. A lelkileg sérült emberek bántanak másokat.

Minél többet értesz meg a másik ember hátteréből, annál több kegyelmet mutatsz nekik. Gondolj azokra az emberekre, akikkel a legnehezebb foglalkoznod, és akik a leginkább sértőek - valószínűleg semmit sem tudsz a hátterükről. Esélyt sem adsz nekik. Nem tudod, de lehet, hogy molesztálták őket. Lehet, hogy elvesztették a szüleiket. Az is lehet, hogy három házasságon vannak túl és a férjük otthagyta őket. Nem tudod a történetüket, szóval nem fordulsz feléjük kegyelemmel.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 19:11-ben "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." Ha bölcs vagy, nem fogsz megsértődni. Miért? Mert a bölcsesség türelmet ad. Amikor megérted valakinek a hátterét, megérted a súlyt, ami ránehezedik - és így könnyebb kegyelemmel fordulnod felé. Ez ad neked türelmet, hogy elnézd a sértéseket.

Amiről itt beszélek, az valódi szeretet. Történetesen a Biblia azt mondja, hogy az érett szeretet következménye, ha valaki nem veszi fe mások sértéseit. Ez megmutatja mennyi szeretet van a szívedben. Minél több szeretet van a szívedben, annál nehezebben lehet megsérteni téged.

Minél kevesebb szeretet van a szívedben, annál kevésbé érzed magad biztonságban, és annál könnyebb megbántani téged. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 10:12-ben "minden hűtlenséget eltakar a szeretet.". Minél inkább telve vagyok szeretettel, annál kevésbé bosszant fel, ha követelődző, lekezelő, kifogásoló, stb vagy velem szemben.

Szóval az első lépés az ilyen emberek felé ez: Visszautasítom, hogy megsértődöm és hogy személyesen magamra veszem a sértést!

Beszéljetek róla:

  • Kik azok az emberek, akikkel a legnehezebb foglalkoznod, akik a leginkább bosszantanak?
  • Mit tudsz megismerni az életükből ezen a héten, ami segít, hogy megértsd a fájdalmukat, és segít, hogy kegyelemmel fordulj feléjük?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.09.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása