Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szívből szeresd az embereket!

2013. szeptember 28. 03:00 - magyarosijulia

„Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket.” (Fil 1,7a)

hands.jpg

Rájöttem, ha nem érzek szeretetet a szívemben az emberek iránt, akkor az idegeimre mennek. Ha nem érzünk szeretetet a szívünkben a gyermekeink iránt, akkor az idegeinkre mennek, és ha nem érzünk szeretetet a szívünkben a házastársunk iránt, akkor ő is az idegeinkre megy.

A legfőbb oka annak, hogy annyi házasság tönkremegy az, hogy a párok értelmükkel viszonyulnak egymáshoz és nem a szívükkel. Amikor a feleséged azt mondja, hogy rossz kedvűnek érzi magát, hallgasd meg, mert ez a helyes viszonyulás. Amikor a férjed azt mondja, hogy szerinte valamit másképp kellene csinálni, akkor figyelj rá és hallgasd meg.

A szívből jövő szeretet akkor kezdődik, amikor megérted, hogy a másik miért érez úgy, ahogy. Kérdezz, azután pedig hallgasd meg a másikat. Hallgasd meg a fájdalmait, keresd meg a problémát és értsd meg, hogy mi miatt viselkedik a társad úgy, ahogy. Meg kell értened a hozzád legközelebb álló emberek érzéseit és viselkedését. Ha igazán érdekel valaki, ezeket fontos tudni a másikról.

Hogyan tudunk olyan embereket szeretni, akik még akkor is csak nehezen szerethetőek, ha megértjük őket? „Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével.” (Fil 1,8) Az ógörög nyelvben a „szeretet” szó a belső szerveket is jelenti. A görög világban azt hitték, hogy az érzelmek gyökere a gyomorban, a májban és a belső szervekben van.

Pál apostol azt mondja, hogy „a bensőmben érzem a szeretetet irántatok.” Ez nem egy természetes szeretet, hanem egy természetfeletti szeretet. Ezért mondja Pál, hogy ez nem tőle van, hanem Jézus Krisztustól kapta ezt a szeretetet. Az emberi szeretet elfogy, kiapad és elhal. Az egyetlen szeretet, amely a fájdalmak, a megpróbáltatások és a nehéz körülmények ellenére is kitart, az Isten szeretete - Jézus Krisztus szeretete.

Tehát hogyan lehet megszerezni ezt a bensőnkből jövő szeretetet? „Szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róm 5,5) Isten szeretete nem olyasvalami, amit mi hozunk létre vagy mi teremtünk meg. Ez a szeretet a bennünk lakó Szent Lélek által árad ki bennünk, hogyha ezt naponta engedjük.

Beszéljünk róla:

Ezen a héten tedd szokásoddá, hogy teljes figyelmedet odaszenteled az embereknek - tegyél fel nekik őszinte kérdéseket és mutass őszinte érdeklődést irántuk. Hogyan reagálnak az emberek erre?

  • Ki felé kell kimutatnod ma Isten természetfeletti szeretetét?
  • Hogyan tapasztalod Isten szeretetét átáradni másokra, ha jobban odafigyelsz a benned munkálkodó Szent Lélekre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása