Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jobb szegénynek és őszintének lenni

2013. november 23. 03:00 - Á. Bözse

„Jobb szegénynek és őszintének lenni, mint bolondnak lenni és hazudozni.” (Péld 19,1)

1 blogra.jpg

Isten nem áldja meg a hamisságot. A Példabeszédek 16,11 azt mondja: „Az Úr minden üzleti ügyben becsületességet vár el.” Ez magában foglalja a béreket, fizetéseket és az adókat. Ha az anyagi életedben Isten áldását szeretnéd, akkor becsületesnek kell lenned ezzel kapcsolatban. A Példabeszédek ezt is mondja: „Jobb szegénynek és őszintének lenni, mint bolondnak lenni és hazudozni.” (19,1)

Miért olyan fontos alapelv ez? Amikor egy anyagilag nehéz időszakon mész át, hatalmas a kísértés, hogy a tisztességet félretolva csalással érd el a kellő eredményt. Ez lehet azt jelenti, hogy elhallgatod az igazságot, hogy eladj valamit, felnagyítod, vagy lekicsinyíted valaminek az értékét. Lehet, hogy azt jelenti, hogy hamis bevallást teszel az adódról. 

Hosszútávon mindig veszítesz, ha elveszíted a tisztességességed. Ezt viszed a Mennybe – a jellemedet, nem a pénzedet. Mindig veszítesz, ha feladod a becsületességet.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 10,22-ben „Az Úr áldása gazdagságot hoz, fájdalmas erőlködés nélkül.” Az a profit, amit hamissággal szerzel problémát hoz magával. Miért? Mert amit vetsz, egy idő után azt aratod. Ha valakit lehúzol, más emberek téged fognak lehúzni. Ha csalsz, még ha a kormány felé is, téged is megcsalnak az életben. Amit vetsz, azt aratod.

A döntés, hogy becsületes leszel az anyagiakban nem olyasvalami, amit egyszer meghozol. Ennek mindennap egy döntésnek kell lennie. Kísértve leszel. hogy hazudj. Néha az őszinteségnek ára van. Megtanultad már ezt? Néha valamilyen formában ára van annak, hogy az igazat mondod. De Isten azt mondja, hogyha ebben hozzá hűséges leszel, akkor soha nem kell aggódnod az anyagi szükségeid miatt.

Beszéljünk róla:

  • Mik azok az anyagi részletek az életedben, amikben ma azt választhatod, hogy Isten nevét emeled fel?
  • Miképpen láttad Isten áldását a nehéz, de őszinte döntésekben, amiket a pénzzel kapcsolatosan tettél?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.16)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása