Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tegyek az igazsággal?

2013. december 01. 03:00 - magyarosijulia

„Továbbra is hinned kell az igazságot és szilárdan állj meg benne. Ne térj el attól a bizonyosságtól, amelyet akkor kaptál, amikor először hallottad a jó hírt.” Kol 1,23 (NLT fordítás)

14 2013.12.01.jpg

Miután megtudtad az igazságot, négy dolgot kell tenned:

  1. Hidd el! A Kolossé 1,23-ban ez áll: „Továbbra is hinned kell az igazságot és szilárdan állj meg benne. Ne térj el attól a bizonyosságtól, amelyet akkor kaptál, amikor először hallottad a jó hírt.” (NLT fordítás) A Biblia arra tanít, hogy higgyük el az igazságot és szilárdan álljunk meg benne.
  1. Cselekedd meg! Az igazságot nem csak az értelmünkkel kell tudni, hanem meg is kell tenni. Az igazságot gyakorolni kell, alkalmazni, megélni és engedelmeskedni neki. Mielőtt még több igazságot megtudnál, kezdd el alkalmazni mindazokat, amelyeket már tudsz! A Biblia azt írja a Filippi 3,16-ban: „ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk.”
  1. Állj ki mellette! A Biblia arra tanít, hogy „semmit nem tehetünk az igazság ellen, hanem csak az igazságért.” (2Kor 13,8) Ne szégyelld magad egy olyan posztmodern világban, amely azt hirdeti, hogy nem is számít. Te állj ki az igazság mellett! A Biblia azt mondja, hogy felelősségünk mindig kiállni az igazság mellett és nem ellenszegülni neki. Ma, amikor sokan tagadják az abszolút igazság és értékek létezését, mi kell, hogy legyünk az igazság emberei!
  1. Terjeszd! A János 1,8-ban ez áll: „támogatnunk kell azokat a híveket, akik ilyen utakra mennek, hogy együtt tudjunk dolgozni az igazság terjesztésén.”  (GW fordítás) Mit jelen ez? Azt, hogy meglátod, hol munkálkodik épp Isten és ott csatlakozol Hozzá. Azt jelenti, hogy oda mész, ahova Ő küld és ott szolgálsz, ahova Ő helyez. Milyen missziós utak vannak a gyülekezetedben, amelyeket támogathatnál? Milyen szolgálatra hívott el téged Isten? Engedelmeskedj Istennek ebben, hogy segíts az igazság terjesztésében.

„Mindent úgy tegyél, hogy az igazság iránti szeretetet tükrözze és azt a tényt, hogy komolyan is gondolod.” (Titusz 2,7- LB fordítás) Őszinte leszek: nagyon sok minden van a Bibliában, amit nem értek, és nagyon sok minden kényelmetlenül érint. De tény az, hogy az igazság van benne! Mindig abba az irányba fog vezetni, amerre mennem kell, és mindig meg fogja mutatni nekem, hogy mi a helyes.

Most már te is tudod mindezt. A kérdés az, hogy mit fogsz kezdeni vele?

Mondd el ezt az imát: „Istenem, ma átlépem a határt. Jézus Krisztus, én akarom hinni, hogy Te vagy az út, az igazság és az élet. Tudni akarom az igazságot, hogy az igazság szabaddá tegyen. Hinni akarom, meg akarom tenni, és ki akarok állni mellette! Terjeszteni akarom az igazságot! Beléd helyezem a bizalmamat! A Te nevedben imádkoztam. Ámen!”

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.11.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása