Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyümölcs a mély gyökerekből jön

2013. december 11. 03:00 - FodorImi

„A sziklás földbe hullott magok azok az emberek, akik örömmel hallgatják az igét, és elfogadják. Mivel azonban nincs mély gyökerük, csak egy rövid ideig hisznek. Amint nehézségek jönnek, feladják.” (Lukács 8:13 – CEV fordítás)

20 2013.12.11.jpg

Tavasz idején Dél-Kalifornia minden füve kizöldül, nyílnak a vadvirágok, mindez igazán gyönyörű. Abban a pillanatban azonban, mikor eláll az eső, a hegyek ismét barnává válnak. Miért? Mert a fűnek nincs gyökere. Nem tud elég mélyre menni ahhoz, hogy vizet nyerjen a forrásokból, melyek mélyen a talaj alatt vannak.

Mikor nincsenek gyökerek, mikor a növény csak a talaj felszínén van, kezdetben kisarjadhat és szépnek tűnhet, de nem sokáig marad így. Hamar elfonnyad, kiszárad, mert nincs gyökere.

Lukács 8:13 azt mondja: „A sziklás földbe hullott magok azok az emberek, akik örömmel hallgatják az igét, és elfogadják. Mivel azonban nincs mély gyökerük, csak egy rövid ideig hisznek. Amint nehézségek jönnek, feladják.”

Sokszor hallgatjuk Isten igéjét, izgalomba is hoz minket, de nem engedjük neki, hogy megváltoztasson. Felületesen cselekszünk. Érzelmileg reagálunk. Megfontolás nélkül mozdulunk. De nem hagyunk időt az Igének, hogy mélyre hatoljon.

Valóban ezt akarod? Nem! Mély személyiség akarsz lenni, nem felszínes. Egy olyan személy, aki mély szellemi gyökerekkel bír, hogy mikor jön a recesszió, és évekig marad is, akkor is képes gyümölcsöt teremni. Amikor viharos szelek jönnek, mikor a családodból valaki beteg lesz, valaki meghal, a megpróbáltatások nem sodornak el, mert mély gyökereid vannak.

Hogyan tudsz szellemi gyökereket növeszteni? Két módja van: naponta közös idő, csendesség Istennel, és hetente közös idő, kiscsoport más hívőkkel. Időt kell töltened egyedül Istennel, és időt kell töltened más hívőkkel.

Ha nem töltesz időt napi szinten Istennel, akkor ki fogsz száradni, és elfúj, ha jön a nehézség. Nem leszel képes kezelni azt. Az Istennel töltött napi idődben figyelj rá, hallgasd őt. Ülj le, és légy csendben. Olvasd a Bibliát és beszélgess Istennel. Hallgass valami zenét. Ha szeretsz naplót írni, tedd azt. Bármi, ami segít, hogy Istenre összpontosíts, azt alkalmazd!

Ugyancsak szükséges, hogy hetente részt vegyél egy kiscsoportban. Senkinek sincs teljes képe az életről. Mindannyiunknak vannak vakfoltjai. Kiscsoportod tagjai látják azokat a dolgokat az életedben, amiket te nem látsz. Ezért van szükségünk egymásra. Tanulsz a többiektől a kiscsoportodban, amint egymást bátorítjátok, és a gyökereitek mélyebbre hatolnak.

Beszéljünk róla:

  • Hogyan kell megváltoztatnod a napirendedet, hogy több időt tudj tölteni Istennel?
  • A szellemileg magas pillanatokból, milyen ösztönzésre van szükséged, hogy ezt megtedd, végigcsináld?
  • Miért gondolod, hogy Isten úgy tervezett minket, hogy együtt éljünk?

(Daily Hope by Rick Warren – 2013.12.04)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása