Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyere haza, Isten békét ad neked

2013. december 25. 03:00 - FHanna

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mt 11,28)

1_1.jpg

Hova mész békességért, ha Isten nincs az életedben, ha nem kapcsolódsz hozzá percről percre? Jézus Krisztusnak egy hihetetlen ajánlata van számodra. Azt mondja, "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek."

Szeretem ezt az igeverset, mert pont az ellentétéről beszél annak, amit az emberek gondolnak, hogy mit válaszolna nekik Isten. Azt hiszik, ha Isten azt akarja, hogy jöjjenek haza ezen a karácsonyon, akkor azt fogja mondani, "Jöjjetek hozzám és én szabályokat adok nektek. Jöjjetek hozzám és vallást adok nektek. Jöjjetek hozzám és szertartásokat adok nektek." De Isten semmi ilyesmit nem mond. Azt mondja, "Jöjjetek hozzám és megnyugvást adok nektek."

Azért vagy mindig ilyen fáradt és feszült, mert a saját erődből próbálod élni az életed. Isten nem ezt szánta neked.

A Biblia azt írja, "Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." (Ézs 40,29)

Ha egy kicsit szomorú vagy, egy kicsit mérges, egy kicsit fáradt, egy kicsit aggódsz most az ünnepek alatt, gyere haza Istenhez. Ő alkotott téged, ő formált téged, látta életed minden pillanatát, ő az aki mindent tud rólad, mégis szeret, aki megbocsát és azt mondja, "Gyere haza, én békét és erőt adok neked." Mikor ezt megteszed, megérzed majd az igazi békességet.

Beszéljetek róla:

  • Mi felől aggódsz mostanában, amit le kell tenned Isten elé?
  • Mit gondolsz, mit jelent Isten békéjét elfogadni?
  • Hogy redukálhatnád a minimumra a feszültséget és stresszt most karácsonykor? Mit kell elengedned, hogy ezt meg tudd tenni?

(Daily Hope, by Rick Warren, 2013.12.18)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása