Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Figyelj rá, hogy mit tesz Jézus körülötted!

2013. december 27. 03:00 - eflidi

„Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom!, te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet.” Jn 4,10

28 2013.12.27.jpg

Minden percben tévé és rádióhullámok sokasága vesz körül minket. Ha van olyan készüléked, amellyel a hullámokat lehet mérni, akkor azon láthatod is. De ha nem is látod őket, az még nem azt jelenti, hogy nem is léteznek, csak éppen nincs hozzá vevőkészüléked.

Ilyesmi történt Betlehemben is karácsony első éjjelén. Bár volt ott egy fogadó, hogy megszállhassanak benne az utazók, mégsem jutott benne szoba annak a családnak, amely egyértelműen a legjelentősebb volt az odautazók közül.

Vonjunk párhuzamot karácsonykor e történet és a lelkünk között! Azért teremtetett a szívünk, hogy Isten otthona legyen. Istentől és Istenért jött létre: addig nem lesz értelme az életünknek, amíg ezt meg nem értjük. Sajnos, a szívünk mással van tele, sok „vendéget” hívtunk bele: tele van különféle ötletekkel, hobbikkal, értékekkel, szerelemmel és elköteleződéssel.

Ha mindezekkel már tele van az életünk, nem is igazán vesszük észre, amikor feltűnik körülöttünk Jézus. Pedig Isten újra és újra megjelenik az életünkben; olyan lehetőségeket teremt, amelyekről még csak nem is álmodtunk, és gyakran olyan problémák kellős közepén, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. De sokszor egyszerűen csak nem vesszük Őt észre.

Ez a Bibliában szereplő emberekkel is gyakran megtörtént. Jézus sokszor ment oda olyan személyekhez, akik nem ismerték fel őt, és beszélgetett velük. János evangéliumában egy helyen azt olvassuk, hogy egy kút mellett ült és egy asszony ment oda hozzá vízért. Nem ismerte fel Őt, sőt, valóságos hitvitába keveredett Isten egyszülött Fiával! Ekkor azt mondta neki Jézus: „Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom!, te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet.” (Jn 4,10)

Az asszony nem ismerte fel Őt. Míg ezt olvasod, számtalan ember rója a közeli boltokat annak reményében, hogy megtalálja az igazi ajándékot szeretteinek, és közben nem figyel oda Istenre. Valószínűleg karácsonyi énekek szólnak a rádióban is, de jó eséllyel nem figyelnek fel azok tartalmára sem.

Isten működik körülöttünk – nem csak karácsony idején, hanem az egész év során. Lehet, hogy a te vagy a szeretteid szívében még nincs hely számára?

Beszéljünk róla:

  • Szerinted miért van az, hogy még karácsony idején sem figyelünk Istenre? Pedig – látszólag – ekkor keressük őt leginkább!
  • Miket tett Isten a környezetedben a múlt hét során?
  • Min változtatnál a karácsonyi szokásaid közül, hogy tudj Jézusra figyelni ebben az időszakban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása