Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsáss meg, mert neked is megbocsátottak

2014. február 03. 03:00 - zsófi68

"Emlékezz, hogy az Úr megbocsátott neked, így neked is meg kell bocsánatod másoknak. (Kol 3,13 NLT fordítás)

63 2014.02.03.jpeg

A Biblia azt mondja, hogy három ok van, amiért el kell engednünk a múltat és azokat az embereket, akik megbántottak. Ezeknek az okoknak semmi köze ahhoz, hogy az illető, aki megbántott, megérdemli-e vagy sem a megbocsátást.

  1. Ha megbántott valaki, meg kell bocsátanod neki, mert Isten is megbocsátott neked. A Kolossé levélben írja Pál: "Emlékezz, hogy az Úr megbocsátott neked, így neked is meg kell bocsánatod másoknak." (Kol 3,13 NLT fordítás) Ha megbocsátó akarsz lenni, először is el kell fogadnod a bűnbocsánatot, amit Isten nyújt Jézus Krisztus által. Isten A Biblia azt írja, hogy Isten Jézus alakjában jött a földre, hogy megbocsássa mindazt a rosszat, ami valaha történt. Ő fizetett érte, hogy nekünk ne kelljen. Ez az evangélium.
  2. Meg kell bocsátani azoknak, akik megbántottak, különben életedet a sértődöttség fogja irányítani. A Biblia azt írja a Prédikátor könyvében: "Csak a bolond gerjed haragra és tartogatja ellenszenvét." (Préd 7,9 CEV fordítás) A sértődöttség rossz kedvűvé tesz és a múlthoz szegez. Amikor a múltban ragadsz a múlt irányít. Valahányszor megsértődsz valami miatt, az irányít. Néhányan hagyják, hogy még ma is sérelmet okozzanak azok, akik 5, 10 vagy akár 20 évvel ezelőtt megbántották őket. Ez ostobaság. Ne hagyd, hogy megtörténjen. Nem bánthatnak többé. A múlt elmúlt. Hagynod kell elmenni.
  3. Meg kell bocsátanod azoknak, akik megbántottak, mert neked is további megbocsátásra van szükséged. Jézus mondta: „Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." (Mt 6,14-15) A megbocsátás kétirányú utca: nem kaphatod meg azt, amit nem vagy hajlandó adni.

Egyszer valaki így szólt John Wesley-hez: "Sosem tudok megbocsátani annak az embernek!" Wesley így felelt: "Akkor remélem Ön többet sosem vétkezik." Te sem akarod elégetni azt a hidat, amin keresztül eljutsz a Mennyországba.

Beszéljünk róla:

  • Milyen helyzetekben kell megbocsátanod, hogy továbbléphess a múltadtól?
  • Mi az a bűn, amiről úgy gondolod, hogy sosem tudnád megbocsátani?
  • Szerinted Isten hogyan vélekedik arról a bűnről?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.27)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása