Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus megfizetett minden bűnért, amit valaha is elkövettél

2014. április 26. 03:00 - EZsolti

 "Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából." (Efézus 1:7, GWT fordítás)

rsz_4536951269_cf5896d06c_b-430x310.jpg

A történelem során sok vallási tanító volt, akik nagyon sok jó dolgot mondtak,  de ami megkülönbözteti őket és Jézust az az, hogy Jézus meghalt és feltámadt.

És ez döntő jelentőségű, mert nem Jézus élete az, amely megment téged.  És nem is Jézus tanításai. Az Ő halála és feltámadása által nyílik meg számodra az üdvösség kapuja.

A Biblia azt mondja, mindnyájan bűnösök vagyunk, mindannyian követünk el hibát és egyikünk sem tökéletes. És ez eléggé nyilvánvaló is! Nem felelünk meg a saját mércénknek sem, még kevésbé az Isten által felállított mércének. Mindnyájan vétkesek vagyunk.

A Biblia még azt is mondja, hogy az igazság megköveteli, hogy büntetést kapjon az, aki bűnt követ el. Ha valaki áthágja a törvényt, vállalnia kell annak a következményeit is. Ha Isten törvényét megszegi valaki, akkor annak Isten büntetését kell elszenvednie.  A Biblia a következőt mondja: "a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka  pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róm 6:35, NLT ford.)

Más szavakkal megfogalmazva, valakinek fizetnie kell azokért a dolgokért, amiket az életedben helytelenül tettél. És ez az a pont, ahol Isten azt mondja, "én megteszem", és vállalja mindenért a felelősséget. Jézus Krisztus - vagyis Isten emberi alakban - eljön a földre, és azt mondja, "én fogok fizetni a bűneidért."

A jó hír tehát a következő: minden bűnért vagy rossz dologért, amit valaha is tettél vagy a jövőben tenni fogsz, Jézus Krisztus már megfizette az árat a kereszthalálával: "Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink  bocsánata is; kegyelme gazdagságából." (Efézus 1:7, GWT ford.)

Két dologra mutat rá az, hogy Jézus meghalt érted a kereszten:

1. Megmutatja, hogy milyen árat kell fizetni azért, hogy te bűnbocsánatot nyerj. A legmagasabb ár, amit valaki fizethet az, hogy az életét adja valamiért. És ez az, amit Jézus tett. A kegyelem számunkra ingyen van, de nem kaptuk olcsón.

2. Megmutatja azt is, hogy Isten mennyire értékesnek tart, mennyire becsül téged. Megmutatja, mennyit számítasz Istennek. Jézus érted halt meg a kereszten.

Mennyire vagy értékes? Jézus kinyújtott karral a kereszten azt mondta, "hajlandó vagyok meghalni érted, mert ennyire  sokat jelentesz nekem". Talán azt gondolod, értéktelen vagy a rossz cselekedeteid miatt. De Jézus azt mondja,  "felbecsülhetetlenül értékes vagy, és én hajlandó vagyok az életemet adni azért, hogy megfizessem az  árat a bűneidért.

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon próbálsz meg még mindig te magad megfizetni a bűneidért, jóllehet Jézus az Ő halála és feltámadása által már elfedezte azokat?
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása