Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kinek szolgálsz az ajándékaiddal?

2014. május 16. 03:00 - angie.keyr

"A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz." 1Kor 12:4-6

Ha tudod, hogy milyennek teremtett Isten, akkor azt is tudod, hogy milyennek kellene lenned, és elkezdhetsz arra koncentrálni, hogyan használd még jobban az életed.

Abban a pillanatban lépsz át egy szellemi értelemben vett határt, amikor azt mondod: "Isten útján fogok járni, nem a sajátomon. Hagyni fogom, hogy vezesse az életemet. Isten akaratát szeretném követni, nem a sajátomat. Azt fogom tenni, amire Isten alkotott és elhívott, hogy tegyem."

Ahogy ezt a határt átléped és Krisztusba helyezed a hited, Isten 4 nagy ajándékot ad neked:

Megbocsátást - A Róma 5:15 azt mondja: "De nem igaz az, hogy amilyen a vétek, olyan a kegyelmi ajándék is. Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra." Az első dolog, amit Jézus tett az volt, hogy eltörölte az összes rosszat, amit valaha tettél. Meg van bocsátva! Nincs kárhoztatás.

Örök életet - Istennek hosszútávú tervei vannak veled. A Biblia ezt mondja a Róma 6:23-ban: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Sosem fogsz tudni megdolgozni azért, hogy a mennybe kerülhess. Az egyetlen módja ennek az, hogy Isten ingyen felajánlott ajándékát elfogadod hit által.

A Szent Lelket - A Róma 5:5-ben ezt olvassuk: "szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által." Honnan tudod, hogy engeded Istent munkálkodni az életeden keresztül? Onnan, hogy megtermed a Lélek gyümölcseit, ami a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a szívesség, a jóság, a hűség, a szelídség és az önuralom.

Különleges képességeket - A Bibliában ezeket a különleges képességeket lelki (vagy szellemi) ajándékoknak hívják. Ezek különböznek az anyagi, fizikai ajándékoktól. Olyan képességek ezek, amikre ahhoz van szükséged, hogy el tudd végezni az Istentől kapott feladatodat. A legtöbb hívő nem is tudja, hogy vannak ilyen képességei, azt meg főleg nem, hogy mik ezek. De attól még ezek vannak!

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 12:4-6-ban "A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz."

Mi a lelki (vagy szellemi) ajándék? Istennek célja van az életeddel, és ezek az ajándékok az eszközök, amiket azért ad, hogy meg tudd tenni, amit kér. Isten soha nem kér olyat, amihez nem ad képességet, amivel el is tudod végezni azt. Ez abban a pillanatban a tiéd, hogy befogadtad Krisztust. Nem választhatod és nem érdemelheted ki azokat.

És ezek az ajándékok nem is a te hasznodra vannak. Azért kapod azokat, hogy más embereknek segíts. És mások ajándékai a gyülekezetben azért vannak, hogy téged segítsenek.

Amikor én a tanítás ajándékát használom, akkor te áldást nyersz ezáltal. Amikor te használod a te ajándékodat, más kap a gyülekezetedben áldást az által. Olyan ez, mint egy kirakós játék. Ha csak egy is hiányzik, mi lesz az első dolog, ami feltűnik? Az az egy hiányzó darab. Ha nem fejleszted és használod az ajándékaidat, akkor mindannyiunktól elveszel ezzel valamit.

 

Beszéljetek róla:

Mik azok a napi nehézségek, amikkel akkor kell szembenézned, ha Isten szerint akarsz élni, és nem a saját utadat járni?

Mi történik akkor, ha a saját fejed után mész, és nem Istent követed?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.15.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása