Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor nem fogadod el magad, Isten művét utasítod el

2014. május 18. 03:00 - mintyovanviki

„Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: „Miért formáltál engem ilyenre?” (Róma 9:20)

A szíved,
Lelki ajándékaid,
Karaktered,
Adottságaid,
Tapasztalataid - ez az öt dolog az, ami Téged azzá tesz, aki vagy  -  ez a Te ALKAT-od.

Elfogadni a saját ALKAT-odat – azt, amilyennek Isten megformált, hogy dicsőséget szerezz neki – azt jelenti, hogy elhiszed, hogy Isten mindent jobban tud. A lényeg, hogy bízz Istenben. Szerinted Isten hibát követett el, amikor megalkotott Téged? Vagy bízol Istenben, és tudod és hiszed, hogy terve van az életeddel?

Amikor azt mondod: Uram, vannak olyan dolgok, amiket nem szeretek magamban. Bárcsak más színű lenne a hajam vagy a bőröm színe! Bárcsak magasabb, alacsonyabb vagy vékonyabb lennék! Bárcsak tehetségesebb lennék! Bárcsak képes lennék „ezt” vagy „azt” csinálni! Bárcsak olyan lennék, mint ő! Bárcsak olyan okos lennék, mint Ő! És így tovább. Ha így gondolkozol, akkor tulajdonképpen ezzel azt mondod Istennek, hogy hibát követett el, amikor téged olyanná formált, amilyen vagy.

Amikor nem fogadod el magad, akkor lényegében Istent nem fogadod el, ugyanis Ő a te Teremtőd. Amikor nem fogadod el magad, lázadsz Isten ellen. Azt mondod, „Uram, jobban tudom, mint Te! Másmilyennek is alkothattál volna engem, más erősségekkel és más gyengeségekkel."

De Isten azt mondja: „Én pontosan olyannak teremtettelek meg, amilyen vagy, mert azt akartam, hogy Te önmagad légy – az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt. Mind a kettő dicsőséget szerezhet nekem, ha végre elkezded azt tenni, amire megteremtettelek, ahelyett, hogy megpróbálsz olyan lenni, mint valaki más."

Valójában nagyképűség nem elfogadni saját magadat. A Biblia a Róma 9:20-ban ezt mondja: „Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: „Miért formáltál engem ilyenre?”

Amikor kételkedünk Isten szeretetében és bölcsességében, mindig bajba kerülünk. Minden problémád gyökere onnan ered, hogy nem bízol Istenben. Nem hiszed, hogy Isten valóban szeret téged. Nem hiszel abban, hogy a legjobbat akarja neked. Azt kívánod, bárcsak másnak teremtett volna, ezért sokszor keserűség van benned és frusztrált vagy, és ez megakadályoz abban, hogy az legyél, akit Isten akar, hogy legyél.

A Jób könyve 10:10 ezt mondja: „Te irányítottad az én fogantatásomat, Te formáltál engem anyám méhében.” Isten akart téged és szeret téged. Ezt hidd el és fogadd el!

Beszéljetek róla:

• Hogyan változtatja meg az önmagadról kialakított képedet az, hogy elhiszed, Isten valóban szeret Téged?

• Mi az, amit mindig is meg szerettél volna változtatni magaddal kapcsolatban? Szerinted hogyan tudja Isten pontosan ezt a tulajdonságodat felhasználni arra, hogy neki dicsőséget szerezz?

• Hogyan használja Isten a gyengeségeidet arra, hogy neki dicsőséget szerezz?

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása