Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a te oldaladon áll

2014. június 13. 03:00 - gyanus

"Mert Isten dolgozik bennetek, vágyat és erőt ad ahhoz, hogy azokat a dolgokat tegyétek, melyek neki tetszőek." (Filippi 2:13 - NLT fordítás)

clamor-800x250.jpg

Nem számít, hogy jövő héten mivel állsz szemben, nem kell azzal egyedül megbirkóznod. Isten veled van, benned van, és érted van.

Filippi 2:13-ban ezt olvassuk: "Mert Isten dolgozik bennetek, vágyat és erőt ad ahhoz, hogy azokat a dolgokat tegyétek, melyek neki tetszőek." (NLT fordítás)

"Isten dolgozik benned". A "dolgozik" szó görög megfelelője az energos szó, melyből az "energia" szavunk ered. Isten az energia működtetője az életedben. Nem csak akaraterővel működsz. Nem csak a saját erődből élsz. Isten azt mondja, hogy ő biztosítja az erőt, amire szükséged van, bármivel is kell szembenézned.

Isten nem csupán benned van, hanem veled is van. A Biblia azt mondja: "Nem hagylak titeket árván, eljövök értetek,  azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyában élek, ti bennem éltek, én pedig bennetek." (János 14:18, 20 - NIV fordítás). Ez aztán az ígéret! A Biblia azt mondja, hogy Krisztus benned van; a Biblia azt mondja, hogy el vagy rejtve Krisztussal Istenben; és a Biblia azt mondja, hogy el vagy pecsételve a Szentlélek által. A gonosz számára ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy hozzád férkőzhessen, át kell jutnia a Szentháromságon! Ez egy nagyszerű védelem valamint egy nagyon jó féleleműző.

Isten nem csupán veled és benned van; Isten érted is van. Róma 3:31-ben ezt olvassuk: "Ha Isten értünk van, senki sem győzhet minket le!" (NCV fordítás)

Amikor egy pásztor vezeti a bárányokat, mindig vannak őrző kutyák mögöttük, noszogatják a bárányokat, hogy a megfelelő irányba folytassák az útjukat.

A Biblia azt mondja, hogy a te életed őrző kutyái a jóság, és az irgalom. Isten megadja neked azokat a dolgokat, melyeket nem érdemelsz meg - ez az Ő jósága. Azokat a dolgokat viszont, melyeket megérdemelnél, nem rója rád - ez az Ő irgalma.

Szoktad érezni Isten mosolyát az életedben? Ha nem, akkor nem is igazán ismered Istent. Néhányan azt hiszik, hogy Isten olyan, mint egy haragos szülő, aki mindig mérges rájuk. Nem. Isten érted van!

Ha szeretnél boldog lenni, kezd a reggeleidet azzal, hogy "Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, hogy bennem leszel, és értem leszel."

Ugye milyen nagyszerű hír? Ha Isten veled van, Isten benned van, és Isten érted van, miért is érzed magad depressziósnak?

Beszéljetek róla

  • Mit gondolsz, Isten miként szeretné, hogy erejéhez, mely neked is rendelkezesedre áll, hozzájuss?
  • Mikor kételkedsz Isten jelenlétében leginkább? Kérd Istent, hogy adjon hitet, hogy láthasd munkáját az életedben.
  • Hogyan fog egy nehéz helyzetről való meglátásod megváltozni most, hogy tudod, hogy Isten a te oldaladon áll?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.06.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása