Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tiszta lelkiismeretnek boldog szív az eredménye

2014. június 15. 03:00 - magyarosijulia

„Milyen boldog az, akinek bűne megbocsáttatott! Milyen öröm, amikor a vétkek eltöröltettek! Milyen megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket és Isten nem emlékezik meg róluk.”
(Zsoltárok 32:1-2 LB fordítás)

A boldogság elvesztésének egyik fő oka, hogy bűnösnek érezzük magunkat vagy szégyenkezünk. Ahhoz, hogy tiszta legyen a lelkiismereted, meg kell szabadulnod a bűntudattól, mert lehetetlen egyszerre boldognak és bűntudatosnak lenni.

A Filippi 2:15-ben ezt olvassuk: „Tisztán és ártatlanul éljetek mint Isten gyermekei, fényként ragyogva ebben a világban az elfordult és elfajult emberek között” (NLT fordítás).

Lehet most azt mondod, hogy te boldog szeretnél lenni, de hogyan tarthatod tisztán a lelkiismereted, ha most nem az? A Zsoltárok 31:1-2 megadja a választ: „Milyen boldog az, akinek bűne megbocsáttatott! Milyen öröm, amikor a vétkek eltöröltettek! Milyen megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket és Isten nem emlékezik meg róluk” (LB fordítás).

A boldogság, az öröm és a megkönnyebbülés három olyan dolog, amire mindannyian vágyunk. Mind boldogok akarunk lenni. Mind szeretnénk örvendeni az életnek. Mindannyiunknak szükségünk van a fájdalmunk enyhülésére. A Biblia azt mondja, mindezek a tisztaságból származnak, és a tisztaság a megbocsátásból következik Isten kegyelme által.

Tehát íme egy módja, hogy miként legyen boldog a szíved: Legyen tiszta a lelkiismereted!

Ez azt jelenti, hogy minden reggel és este tartanod kell egy lelki leltárt, amikor elmondod Istennek mindazokat a dolgokat, amelyek közéd és közéje kerültek és megbírkozól a napi szeméttel. Ezt nevezik lelki lélegzetvételnek, amikor megvallod a bűneidet és belélegzed Isten erejét megengedve neki, hogy megtisztítson. Isten megígérte, hogy „ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól” (1Jn 1,9).

Beszéljünk róla:

  • Mit kell ma elmodanod Istennek, hogy tiszta legyen a lelkiismereted?
  • Hogyan kell átrendezned a napi teendőidet, hogy időt szánhass a lelki leltárra?
  • Szerinted mások Jézus Krisztus fényeként látnak téged ebben a világban? Mit mond el a Krisztusban megtalált örömöd a világ számára?


(Daily Hope by Rick Warren, 2014.06.08)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása