Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A harag haragot szül, a bölcsesség türelmet

2014. augusztus 01. 03:00 - angie.keyr

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket. Példabeszédek 19:11

A sérült emberek bántanak másokat. Ha valaki bánt téged, az azért van mert őt is bántották. A kellemetlen emberek nem kaptak kedvességet. A szeretetlenek úgy érzik, hogy őket nem szereti senki. Amikor valaki durva, keserű, rosszindulatú, szarkasztikus, gonosz lelkű vagy arrogánsan viselkedik, ezzel azt kiabálják: "Vannak dolgok amik nagyon fájnak! Hatalmas adag szeretetre van szükségem! Nem érzem magam biztonságban!"

Ugyanakkor aki úgy érzi, hogy szeretik és biztonságban van, az nagylelkű és kedves másokhoz.

Lehet csak annyi a célunk, hogy megfizessünk az embereknek, de ez azt jelenti hogy nem vagyunk jobbak náluk. A Biblia azt mondja nekünk, hogy a rosszat jóval győzzük le. Ez azt jelenti, hogy szeretettel válaszolunk. Ez azt jelenti, hogy túlnézünk a szavaikon, és látjuk amögöttes fájdalmat.

Itt egy mítosz, amit a modern pszichológia hitetett el mindenkivel: csak egy bizonyos mennyiségű haraggal kell megbírkóznod életed során. Olyan mintha lenne egy haraggal teli edényed: ha megtelik, kiöntötd, és akkor nagyon jól fogod érezni magad.

A probléma az, hogy nem egy edényrevaló haragaggal kell szembesülnöd az élet során. Harag terén van egy gyárad! Ez a gyár folyamatosan termel és termel és termel. Ha kitöltöd a dühödet, csak mégtöbb lesz a helyén.

Sőt, minél többtől igyekszem megszabadulni, annál több lesz. Egymás után bizonyították a tanulmányok, hogy az agresszió mégtöbb agressziót szül. A dühkitörések csak mégtöbb haraghoz vezetnek, egyre gyakrabban, amíg ez szokássá válik.

A válasz nem az h kitöltsd, hanem az, hogy elengedd. "Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." (Példabeszédek 19:11)

Beszéljetek róla:

  • Szerinted miért olyan nehéz elengedni dolgokat, főleg ha a azokról van szó akiket a legjobban szeretünk?
  • Ha szeretettel töltöd meg az életed, mi fog belőled áradni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.07.25)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása