Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a megbocsátást a pletyka helyett

2014. augusztus 22. 03:00 - sema22

" A szeretet akkor virágzik, ha a vétket megbocsájtják, de a folyamatos felemlegetése a legjobb barátokat is elszakítja egymástól." (Példabeszédek 17: 9, NLT fordítás)

Ismerjük el, ha valaki olyan van az életünkben, aki megőrjít minket, és újra egy olyan dolgot tesz, ami kiborít, akkor nehéz megállni, hogy ne vegyük elő a telefont és ne hívjunk fel valakit, akinek elmondhatjuk: "Nem fogod elhinni, mi történt..." Vagy lehet, hogy ott azonnal küldesz egy üzenetet valakinek.

Így viselkedünk azokkal az emberekkel, akik az idegeinkre mennek. Szeretjük elmesélni másoknak, mert szeretnénk valaki mástól is megerősítést kapni. A világ egyik legnehezebb dolga nem így tenni. Jólesik felhívni valakit és világgá kürtölni egy másik ember dolgait. De ilyenkor nincs bennünk szeretet.

A Biblia azt tanítja, hogy az ellenségeinknek is meg kell bocsátani. A Példabeszédek 17:9 ezt mondja: " A szeretet akkor virágzik, ha a vétket megbocsájtják, de a folyamatos felemlegetése a legjobb barátokat is elszakítja egymástól." (NLT ford.)

A pletyka rendkívül romboló tud lenni. Tönkretesz gyülekezeteket, családokat, üzleti kapcsolatokat. Tönkreteszi és felőrli az ember életét, és a legjobb barátokat is elválasztja egymástól.

A legrosszabb pedig az, hogy az kerül ki győztesen, akiről az őrült vagy furcsa dolgai miatt pletykálnak. Ő lesz az a személy, aki uralja a beszélgetések témáját és az érzelmeinket. Ne hagyd, hogy ő nyerjen! Ne dönts úgy, hogy kibeszélsz másokat! 

Az 1 Péter 3:9 ezt mondja: " Ne fizessetek a rosszért rosszal, és bántalmazásért bántalmazással. Hanem áldással fizessetek, mert erre vagytok elhívva, hogy áldásban részesülhessetek." (NCV ford.)

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tudod elkerülni, illetve ellenállni annak, hogy másokról pletykálj?
  • Szerinted miért nehéz eljönni egy olyan beszélgetés közben, amikor valakit kibeszélnek?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2014. 08. 15.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása