Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megbocsátott

2014. augusztus 23. 03:00 - Habakuk

,,Én egyedül én törlöm el a bűneidet, önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem (Ézsaiás 43:25).

Néhányan, annak ellenére hogy hívők, azt gondolja, hogy amikor problémáink vannak Isten bosszút áll rajtunk, pedig csak próbál visszakapni minket.

Ez olyan mint amikor egy srác vezetett felfelé az egyik hegyi tóhoz.  Az úton felfelé elkezdett havazni, úgyhogy felszerelte a hóláncokat a kerekekre. Mialatt felszerelte a láncokat a kerekekre egy másik autó közeledett és belecsúszott az autójába aztán szörnyülködve nézte ahogyan az autója lezuhan a sziklákon.

Immár gyalog folytatta tovább útját a hegyen felfelé a hóban és ónos esőben, és megbetegedett a hideg miatt. Aztán amikor visszafordult a sarkon látta, hogy a kunyhója teljesen leégett. Kérdőn felkiáltott: ,,Istenem, miért én?”  A mennyei rész és egy hang azt mondta: ,,Mert pár ember felidegesített”

Sokan közületek talán azt gondolja, hogy ilyen módon érez felétek Isten is. Úgy gondolod, hogy amikor valami problémád akad, akkor Isten megszid. De a Biblia azt mondja: ,,Én egyedül én törlöm el a bűneidet, önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem” (Ézsaiás 43:25.)

Isten nem neheztel. Ha elfogadtad Jézust, mint megváltódat, akkor nincs kárhoztató ítélet azoknak, akik Krisztusban vannak. Isten nem kárhoztat, Ő megszabadít. Isten nem beszél róla többé és soha nem hozza fel újra.

Beszéljetek róla :

-Mit gondolsz mi volt az oka hogy hibáztattad Istent?

-Miért történnek rossz dolgok a ’’jó’’ emberekkel?

-Isten milyen jellemvonásait mutatta meg neked életed során ?

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása