Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha elfoglalt vagy ahhoz, hogy Istenre időt szánj, akkor valóban el vagy foglalva

2014. szeptember 15. 03:00 - Robin85

"Most pedig kedves gyermekeim, éljetek továbbra is Krisztussal közösségben." (1 János 2:28, NLT fordítás)

cs21_0_kozepes.jpg

Több fajta szőlőt is termesztek otthon. Ha ezek a szőlők leszakadnak a tőről, nem fognak tovább növekedni vagy gyümölcsöt hozni. Jézus azt mondta, hogy "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15:5 NIV fordítás). Nem tudsz életedben gyümölcsöt teremni, ha nem vagy rendszeres kapcsolatban Jézussal.

Ez igaz minden kapcsolatodra. Ha nem töltesz időt férjeddel vagy a feleségeddel, meg fog szakadni a kapcsolatotok. Úgy kell viselkedned, mint amikor beleszerettél párodba. Randiznod kell vele. Ha nem töltesz időt a házastársaddal, el fogod veszíteni a meghittséget, mert már nem kapcsolódtok egymáshoz.

Ez igaz Istenre is. Időt kell töltened Istennel, hogy közel maradhass hozzá, hogy érezhesd a szeretetét és a jelenlétét életedben.

Immáron több mint 40 éve járok az Úrral és bevallom nektek őszintén, hogy a legnehezebb dolog az életemben az, hogy rendszeresen tudjak Istenre időt szánni, mert minden ez ellen harcol! Hogy miért? Mert a Sátán tudja, ha megszakad a kapcsolat, értéktelen vagy. Nincs erőd. Nem tudsz védekezni. Nincs erőd a kísértéseivel szemben. Nem érdekli, hogy csomó jó dolgot teszel mindaddig, amíg ezek között nincs ott az Istennel töltött idő, mivel ez az első számú rendeltetése az életednek.

Nem azért kaptál helyet a Földön, hogy kipipálj elvégzett feladatokat a "Teendőid" listáján. Isten nem csak arra alkotott, hogy jó sok feladatot elvégezz. Isten arra teremtett, hogy megismerd és szeresd Őt, és hogy Ő is megismerjen és viszont szerethessen. Ha nem töltesz időt Istennel azért, hogy jobban megismerd, kihagyod életed első számú küldetését. A Sátán ezt jól tudja, ezért megpróbál mindig lefoglalni valamivel.

Ha Isten számára túlságosan elfoglalt vagy, az azt jelenti, hogy azért vagy túlságosan elfoglalt, mert minden mást az első számú parancs elé helyezel - szeresd Istent teljes szíveddel, lelkeddel és elméddel valamint minden erőddel.

"Most pedig kedves gyermekeim, éljetek továbbra is Krisztussal közösségben." (1 János 2:28, NLT fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Milyen tevékenységeidre vagy kötelességeidre szánsz több időt, mint az Istennel töltött időre?
  • Miről árulkodik a fontossági sorrended a lelki növekedéshez való hozzáállásoddal kapcsolatban?
  • Milyen változásokat kell véghezvinned annak érdekében, hogy rendszeres kapcsolatban legyél Krisztussal?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása