Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne vesztegesd el a fájdalmadat!

2014. szeptember 19. 03:00 - mintyovanviki

„…aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.” (2Kor 1,4-5)

A legnagyobb szolgálatod a fájdalmaidból származik – nem az erősségeidből, nem a képességeidből, annál inkább az életed fájdalmas tapasztalataiból. A gyengeségeid segítenek más embereknek az ő szükségeikben, nem az erősségeid.

A legjobb példa erre Pál apostol. A 2Kor 1-ben Pál azt mondja, hogy életének volt egy pillanata, amikor annyira csüggedt volt, hogy képes lett volna feladni mindent. Lemondott az életéről. Kész volt feladni az életet. Kész volt elvánszorogni egy sarokba és meghalni. És valószínűleg Pál a legnagyobb keresztény volt, aki valaha élt Jézuson kívül.

De Pál képes volt azt mondani, ami a 2Kor 1,2-5 szerint így hangzik: „Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól. Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.”

Ki lehetne együtt érzőbb, mint az az ember, aki már keresztül ment azon, amin a másik ember éppen keresztülmegy? Ki tudna jobban segíteni egy speciális igényekkel született gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy speciális igényű gyermeket? Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mintsem az, aki már keresztülment rajta? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki a válás szívfájdalmát tapasztalja, mint az, aki emlékszik, hogy milyen borzalmas érzés ez? Ki tudna jobban segíteni valakinek, akit bántalmaztak vagy molesztáltak, mint az, aki maga is elszenvedője volt a bántalmazásnak vagy a molesztálásnak?

Ne vesztegesd el a fájdalmadat! Ha elrejted és hátrahagyod, nem vezet semmi jóra. De ha őszinte vagy Istennel és másokkal, Isten fel tudja használni az általad leginkább gyűlölt dolgot, amely csalódottá tett és azt kívántad, bárcsak meg sem történt volna. Isten azt mondja: „Nem választhatod meg, ami megtörtént veled. De Én felhasználhatom ezt a hasznodra és az én céljaimra. Ha hajlandó vagy megosztani a sebzettségedet, fel tudom használni, hogy másokat megsegítsek vele.”

Beszéljünk róla:

  • Életed melyik fájdalmas tapasztalatát tudná Isten felhasználni mások életében?
  • Kinek szükséges megbocsátanod, hogy el tudd engedni a fájdalmadat és át tudd engedni Istennek, hogy felhasználja a szolgálatra?
  • Kivel tudnád megosztani a tapasztalataidat, aki általad megértené Isten vigasztalását?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása