Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelmének trófeája vagy

2014. szeptember 21. 03:00 - Lilla:)

"Tudjuk, hogy Isten által minden a javára lesz azoknak, akik Istent szeretik." (Róma 8:28. NLT fordítás)

Amikor olvasod a Bibliát, talán a legunalmasabb részek a leszármazotti listák. Elolvastad már valaha is őket? A legjobb orvosság álmatlanság ellen.

Azonban igenis van jelentősége ezeknek a listáknak, ugyanis az egyik bizonyítéka annak, hogy Jézus a Messiás az, hogy Dávid király leszármazotti ágához tartozik.

Jézus leszármazotti listájában az az érdekes, hogy ez az egyetlen, amely nőket is felsorol. A nőket régen szinte sosem említették, de Jézus nemzedékrendje megemlít négyet. Amikor megnézzük ennek a négy nőnek a történetét, láthatjuk, hogy  nagyon szomorú.

Támárnak zűrzavaros volt az élete. Elcsábította egy rokona és két rossz férje volt. Az élete tele volt  botránnyal, és eléggé rossz híre volt.

Ráháb tulajdonképpen egy prostituált volt, ugyanakkor jót is tett, amikor segített néhány istenfélő embernek.

Ruth még csak zsidó sem volt. Moábita volt, aki megszegte a törvényt azzal, hogy egy zsidó férfihoz ment feleségül, mert a zsidó törvények tiltották, hogy zsidó emberek nem zsidó emberrel házasodjanak.

Betsabénak viszonya volt Dávid királlyal, aki megölte a férjét, hogy ne derüljön fény a viszonyukra. Tehát Betsabé története sem mondható olyan nagyszerűnek.

Isten viszont kiválasztotta ezt a négy asszonyt, hogy a világ Megváltójának nemzedékrendjébe bekerüljenek. Ez bizonyíték arra, hogy Isten a hibáinkat, csalódásainkat, sérelmeinket és bűneinket is mind beleszövi az Ő tervébe.

Szeretném, ha most életed legnagyobb hibájára gondolnál. Aztán gondolj életed legnagyobb csalódására. Majd gondolj arra a bűnre, amit legjobban bánsz. És gondolj életed legnagyobb sérelmére.

Aztán értsd meg a következőt: még mielőtt megszülettél volna, Isten már tudta, hogy ezek meg fognak veled történni, és kitalált egy tervet arra, hogy ezekből jót hozzon ki.

Milyen fantasztikus Isten! És ez az Isten az, akit mi imádunk. Jézus Krisztus követőiként sem tagadjuk le a hibáinkat. Nem rejtegetjük azokat, és nem teszünk úgy, hogy sohasem rontottunk el semmit. Nem teszünk úgy, hogy mások sohasem tudnak megbántani minket. Őszinték vagyunk az érzéseinkkel, a hibáinkkal, a bukásainkkal, a csalódásainkkal és a félelmeinkkel kapcsolatban. Isten kegyelmének bizonyságai - az Ő trófeái - vagyunk.

Beszéljetek róla:

  • * Az, hogy megérted és elhiszed a Róma 8:28-at, hogyan segít neked abban, hogy egyszerre realista és optimista is legyél?
  • * Hogyan láttad vagy tapasztaltad már, hogy Isten valami jóra használta fel a félelmet, az elkövetett hibát vagy a bukást a te életedben, illetve mások életében?
  • * Milyen további példákat tudsz említeni a Bibliából arra, hogy Isten használt embereket a bukásaik vagy reménytelennek tűnő helyzetük ellenére is?

    (Daily Hope by Rick Warren, 2014. 09. 14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása