Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tanú elmondja másnak, hogy Isten mit tett

2014. szeptember 23. 03:00 - Robin85

"Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." (1 Péter 3:15 NIV fordítás) 

Mindenkinek, akit a héten láttál, van valamilyen rejtett fájdalma. Mindenkinek, akivel a héten találkoztál, szüksége van egy nagy adag reménységre. Valahányszor a reményt osztod meg másokkal, mindig lesz befogadó hallgatóságod.

A remény, ami az embereknek leginkább segítséget ad, egy olyan valakinek a reménysége, aki azt mondja: "Ott voltam, és láttam, hogy ez történt." Isten is így akar használni téged. Isten azt szeretné, ha megosztanád a reménységet, és beszélnél a tapasztalataidról és arról, amit Ő tett veled.

A Biblia azt mondja az 1 Péter 3:15-ben: "Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet." Isten azt szeretné, hogy a tanúja legyél.

A legtöbben halálra rémülnek, ha tanúskodniuk kell. Azt gondolják, hogy tanúként el kell magyarázniuk, miért halt meg Jézus a kereszten, fejből kell idézniük igeverseket a Bibliából, és egy csomó, teológiával és különböző doktrinákkal kapcsolatos dolgot kell ismerniük.

Egyetlen igeverset sem kell tudnod ahhoz, hogy tanú lehess. Tudod, mi a különbség egy tanú és egy ügyvéd között? Az ügyvéd feladata az ügy feltárása, a bizonyítékok bemutatása és a döntéshozás kérése. Jézus egyszer sem azt mondja az Írásokban, hogy "Ti az ügyvédeim lesztek." Nem a te dolgod meggyőzni az embereket arról, hogy elfogadják Krisztust. Ez a Szentlélek munkája. Nem ügyvédnek hívott el Isten. Ő arra hívott el és azt parancsolta, hogy tanú legyél.

Mit tesz egy tanú? Azt mondja: "A következőt láttam: láttam, ahogy a kék autó belerohant a pirosba." Ehhez autószakértőnek kell lenned? Nem. Tudnod kell bármi másról? Nem. Csak azt mondod el, amit láttál. Ezt jelenti tanúnak lenni.

Miként akarja Isten, hogy az Ő tanúja legyél ezen a héten azok a még nem hívő emberek számára, akiknek fájdalmaik vannak és reménységre van szükségük? Szeretné, ha ezt mondanád: "A fájdalom felhívta valamire a figyelmemet. Engedd meg, hogy elmondjam, mit tanultam belőle. Azt tanultam meg, hogy szükségem van más emberekre, amikor fájdalmakon megyek keresztül. Megtanultam, hogy igazán Istenre van szükségem. Nem tudod meg, hogy egyedül Istenre van szükséged addig, amíg már csak Isten marad számodra. Megtanultam, hogy Isten végig velem marad, történjen bármi."

Azt tudod megosztani másokkal, amit a fájdalmaidon keresztül tanultál meg. Azt mondhatod: "Hadd meséljek neked egy nehéz időszakomról, amikor rossz dolgok történtek velem, de Isten jót hozott ki belőle." Ez az, amit Isten parancsol neked: add át a reménységedet.

Beszéljetek róla

  • Mik azok a jó és rossz tapasztalatok az életedben, amelyekről úgy gondolod, hogy ha megosztod másokkal, Isten használni tudja arra, hogy reménységet adjon más embereknek?
  • Gondolj egy személyre az életedben, akivel megoszthatod egy élettapasztalatodat ezen a héten. Mi az, ami bátorítani fogja és reménységet ad neki?
  • Miként tudnál jobban felkészülni arra, hogy tanú legyél?

 

(Daily Hope by Rick Warren 2014. 09.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása