Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha Jézus bízott a Bibliában, neked is kellene

2014. szeptember 26. 03:00 - Á. Bözse

"Mert bizony mondom, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egyetlen ióta vagy pontocska sem vész el, míg minden be nem teljesedik." (Máté 15,18)

Talán már hallottad, amikor valaki azt mondta: "Bízom Jézusban, de azokban az emberekben nem, akik a Bibliát írták." Van egy probléma ezzel a logikával.

Jézus bízott a Bibliában - minden egyes szavában! Azt tanította, hogy a Biblia egy egyedi könyv, amely minden más könyv felett áll.

Jézus azt mondta a Máté 5,18-ban: "Mert bizony mondom, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egyetlen ióta vagy pontocska sem vész el, míg minden be nem teljesedik."

Jézus azt mondta, hogy a Biblia az idők végezetésig megmarad. El fogja érni azt, amit Isten meg el akar érni ebben a világban. A János 10,35-ben Jézus azt mondta: "tudjuk, hogy az írás mindig igaz". Jézus a Biblia igazságát állította. És amikor Jézus a Biblia igazságáról beszél, oda kell figyelnünk.

Amikor Jézus emberekkel beszélgetett a Bibliáról, az érveit a Biblia igazságáról gyakran a Biblia egy egyszerű mondatára, vagy akár egyetlen szavára alapozta. Hitt az Ige minden egyes mondatában, minden egyes szavában. Szóval, hogyha bízol Jézusban, miért ne bíznál a Bibliában?

Amikor Jézus a Bibliáról beszél, nem csak úgy beszél róla, mint egy költeményről, vagy mint a történelemről. Úgy látta a Bibliát, mint valami, ami életeket változtat meg. A Lukács 11,28-ban azt mondja Jézus: "Hát még azok milyen boldogok, akik hallgatják az Isten beszédét és megtartják!" Jézus nem csak azt szeretné, hogy olvassuk a Bibliát. Ezt csinálod a költeményekkel és a történelemmel. Jézus azt akarja, hogy engedelmeskedjünk a Bibliának. Ez az, amit tennünk kell mindennel, amit az univerzum teremtője ír.

Jézus hitt még a legvitatottabb történetekben is a Bibliában, különösen Noé, Ádám és Éva, Szodoma és Gomora és Jónás történetében. Azok az emberek, akik a Bibliára úgy tekintenek, mint többségében jó történetekre, nem éppen ezt a négy történetet választanák ki.

Ha Jézus tényleg hitt Jónásban, akkor neked is kellene. Nem tudom, hogy Isten hogyan alkotott egy halat, ami le tud nyelni egy embert, de megtette.

Bízom a Bibliában, mivel Jézus is bízott benne. Neked is kellene.

Beszéljetek róla

  • Személyes számodra a Biblia? Mi a bizonyítéka ennek az életedben?
  • Vannak olyan részei a Bibliának, amiket nehezen hiszel el? Miért?
  • Mit gondolsz, mit szeretne Isten elérni az életedben az ő Igéjén keresztül?

(Daily Hope by Rick Warren 2014. 09.19.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása