Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia képes a lehetetlenre!

2014. október 01. 03:00 - eflidi

"Az ő akarata szült minket az igazság igéje által" (Jakab 1,18a)

Isten a szava által új kezdetet szeretne adni az életednek.

Ha nem lenne Isten szava, semmi sem tudna megmenteni minket. Nem készülhetnénk a mennybe. Nem tudnánk Jézus haláláról a kereszten. Nem tudnánk Isten tervéről az életünkre.

A Biblia nélkül nem ismerhetnénk Istent.

Isten mindezt neked akarja adni; de mindez az Ő szavával kezdődik. A Biblián keresztül Isten újjáteremt minket. Ha úgy érzem, már minden erőm elfogyott, Isten a Bibliát használja arra, hogy lendületet, erőt adjon a talpra álláshoz. A Biblia "újjászületésnek" hívja ezt. A Jakab levele 1,18-ban ezt mondja: "Az ő akarata szült minket az igazság igéje által".

Sok hasonlatban a Biblia képletesen olyan, mint egy mag: ha meggyökerezik a szívedben, elkezd kihajtani, nőni és végül termést hoz. Azáltal, hogy ezt teszi, Isten jobbá változtatja az életedet.

Jézus ezt mondja a János 6,63-ban: "[...] azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: Lélek és élet". Isten szava nem csupán szöveg egy papíron. Ez Lélek és élet! Lelki erő! Az Ő szava képes formálni a társadalmat és a történelmet. Meg tudja tenni a lehetetlent. Meg tudja változtatni az életedet!

D. L. Moody, egy száz évvel ezelőtt élt híres chicagói lelkipásztor azt mondta: "A Bibliát nem azért adta Isten, hogy gyarapodjon a tudásunk, hanem azért, hogy megváltozzon az életünk."

Hogyan változhatna meg az életed? Mely területén érzed úgy, hogy képtelen vagy a változásra?

A Biblia azt mondja, hogy Isten szava meg tud változtatni olyan dolgokat, amelyeket magunktól képtelenek vagyunk megjavítani. Tedd Isten szavát rendszeres részévé az életednek, és készülj fel rá, hogy hihetetlen dolgok történnek majd veled!

 

Beszéljetek róla:

- Már régóta keresztény vagy? Hogyan termett gyümölcsöt az életed Jézussal való kapcsolatod miatt?

- Láttad már, hogy Isten szava hogyan változtat meg életeket?

- Milyen lehetetlen dologról hiszed el, hogy Isten szava mégis képes azt megcselekedni az életedben?

 

{Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.24.}

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása