Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Bibliában van az örökséged

2014. október 02. 03:00 - angie.keyr

"Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében." (Apostolok Cselekedetei 20:32)

Van egy örökség, ami rád vár. A Biblia megígérte, hogy lesz örökséged, ha olvasod Isten igéjét.

Az Apostolok Cselekedetei 20:32-ben ezt olvassuk: "Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében."

Az örökség az, amit azért kapsz, mert jogosan tartozol egy családhoz.

Tegyük fel, hogy Kis János az édesapád, és meghal. Butaság lenne olvasatlanul hagyni a végrendeletét. Nem kapnád meg, ami jogosan megillet téged. Nem lenne a tiéd mindaz, ami neked, Kis János gyermekének jár.

Amikor Jézus követőjévé válsz, nem csupán hívő leszel - odatartozó is leszel. Isten családjának a része leszel. Családi előjogok járnak ezzel a döntéssel. Lesz egy lelki örökséged.

Ezzel szemben, ha úgy éled le az életedet, hogy nem tudod, hogy mi jár neked mint Isten gyermekének, az nem csak szomorú, de butaság is lenne. Isten azt akarja, hogy növekedj, és tudd, hogy mi az, amit rajta keresztül kapsz. Ehhez olvasnod kell a Bibliát.

Azt olvassuk 2 Timóteus 3:16-17-ben, hogy "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen."

A Biblia célja az, hogy meg tudd élni mindazt, amit Isten készített számodra, ez Isten öröksége neked. Isten azt szeretné, hogy mindened meglegyen, amire szükséged van ahhoz, hogy az légy, akinek teremtett téged. Ehhez 4 dolgot tesz az Ige által:

  • Tanít téged. Isten megmutatja az utat, amin járnod kell.
  • Megdorgál téged. Isten megmutatja, ha letérsz az útról.
  • Kijavít téged. Isten megmutatja, hogyan térj vissza az útra.
  • Kiképez téged. Isten megmutatja hogyan maradj az úton.

Így segít téged Isten igéje abban, hogy növekedj, és, hogy a tiéd legyen az örökség, amit ő készített neked.

Beszéljetek róla

  • Hogyan változna az életed, ha azt az igazságot tükrözné, hogy örökséged van a Királyok Királyától?
  • Mi az, ami a te örökséged része, de még nem fogadtad el?
  • Hasznos eszközöd a Biblia minden nap? Mindent a javadra fordítasz a tanácsaiból?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.25)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása