Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A benned folyó háború megnyerése

2014. október 26. 03:00 - Á. Bözse

"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Ef 6,12)

Lehet, hogy nem ismered fel, de háborúban állsz. Lehet, hogy nem viselsz katonai egyenruhát. Lehet, hogy nem egy kantinban eszel. Lehet, hogy nem valóságos golyók elől kell félre ugorj.

Mégis háborúban állsz – egy láthatatlanban. Úgy hívják, hogy szellemi háború. A születésed pillanatától kezdve a halálod pillanatáig háborúban harcolsz.

A Biblia azt mondja, hogy három halálos ellenség van, aki tönkreteheti az életünket és mindent, amit Isten rajtad keresztül el akar végezni:

  • A világ – a domináns értékrendszer körülöttünk
  • A test – a régi természetünk, az óemberünk
  • Az ördög – aki valóban létezik, aki "öl, lop és romlásba dönt" a démoni kegyenceivel

Ebben a háborúban nem győzhetsz taktikákkal vagy lövedékekkel. A Biblia ezt tanítja nekünk: "Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak." (Ef 6,12)

Ebben a háborúban csak egyedül Jézus számít. Ő kell legyen az életed tábornoka, ő kell a kezében tartsa a haditervet. Lehet, hogy hívő vagy, de ez nem elég ehhez a háborúhoz. Jézusnak úrnak kell lennie az életedben!

Sok ember hisz Jézusban, de ahhoz, hogy győzni tudj a világgal, a testtel és az ördöggel szembeni harcban, Jézusnak többnek kell lennie, mint valaki, akiben hiszel.

A Róma 7,24-25 azt mondja: "Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus!"

A válasz mindenféle csatára, amiben benne vagy, nem egy önsegítő szeminárium, egy új könyv, egy konferencia, egy pszichológus, vagy egy terápia, hanem egyedül Jézus. Tedd Őt a főnököddé! Pál, aki a Rómaiakhoz írott levél szerzője, világossá teszi, hogy a tűrőképessége határára ért és nem nyerheti meg a csatát egymaga. Egyetlen reménye "Jézus Krisztus, a mi Urunk"!

A Biblia azt mondja, hogy Jézus, az Úr az, aki téged is képes átvinni a csatán. Itt az idő, hogy egy új cégtáblát tegyél az életedre: "Új vezetés alatt!"

Beszéljetek róla:

  • Mikor tapasztalod életedben, hogy nagyobb a szellemi harc, mint általában?
  • Szerinted miért fordul olyan sok ember terápiához a problémái megoldásához, miközben hezitál átadni magát Jézusnak?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása