Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs kárhoztatás, ha Jézushoz tartozol

2014. október 31. 03:00 - gyanus

 "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1, NLT fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy nem leszel tökéletes az után, hogy keresztény lettél. Ha valaki azt mondja neked, hogy igen, az nem mond igazat. Hibázni fogsz, és el is fogsz bukni néha. És valószínűleg vádolni fogod magad a bukásaid miatt (vagy mások teszik meg ezt).

De ha Jézus követője vagy, egyben biztos lehetsz: Isten sohasem kárhoztat téged.

Túl sok keresztény él félelemben, keserűségben és bizonytalanságban. Bár Isten megváltotta őket, ez nem  látszik azon, ahogyan élnek. Félnek attól, hogy Isten majd elítéli őket a rossz dolgokért, amit tettek. Ahelyett, hogy ők maguk szembenéznének a saját bűntudatukkal, másoknak beszélnek arról. 

Pedig a Biblia azt mondja, hogy erre nincs szükség: "Nincs kárhoztatás azok ellen, akik Krisztus Jézushoz tartoznak." (Róma 8:1 - NLT ford.).

Más szavakkal, Isten nem ítél el azokért a dolgokért, amiket rosszul csináltál, ha hiszel Krisztusban. Jézus minden ítéletet magára vett a kereszten. Istennek nem kell téged elítélnie, mert Jézust már elítélte. A bűneidért Ő kapta a büntetést!

Ez nagyszerű hír! Ez a jó hír számunkra! Egy kereszténynek nem kell szégyenkeznie, és nem lehet semmi oka arra, hogy meg legyen keseredve, vagy hogy szégyenben éljen. Még mielőtt megszülettél, Jézus már tudott minden bűnödről, amit valaha is elkövettél vagy el fogsz követni, és Ő már kifizette az árat azokért a bűnökért.

Nem számít, hogy milyen a múltad, nem számít, hogy kit bántottál meg, és nem számít az sem, hogy mások mit mondanak neked. Ha átadtad az életed Krisztusnak, Ő megbocsátott neked.

Beszéljünk róla!

  • Van valami olyan dolog a múltadban, amiért nehezen bocsátasz meg magadnak? Mit tudsz tenni ezzel kapcsolatban most?
  • Mit gondolsz, miért fogadjuk el nehezen, hogy Jézus megbocsátott azokért a bűnökért, amelyeket elkövettünk?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 10. 24.) X

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása