Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a reményt

2014. november 01. 03:00 - angie.keyr

De reménykedni kezdek, amikor erre gondolok: az Úr soha nem lankadó szeretete és irgalma még mindig tart - friss, mint a reggel, és olyan biztos, mint az, hogy reggel felkel a nap.  Csak az Úr van nekem, ezért Őbelé helyezem a reménységemet. (Jer.sir. 3:21-24, GNT fordítás)

A fájdalom az élet természetes velejárója. Nem menekülhetsz meg tőle. Megtört kapcsolatok, elszalasztott lehetőségek és nehéz időszakok mindig lesznek az életben. Amikor ilyen helyzetbe kerülsz, választhatsz a keserűség vagy a remény között.

A döntés a tiéd.

Jeremiás ugyanezzel a választással szembesült. Amikor minden összeomlott körülötte Jeruzsálem kifosztása után Kr.e. 586-ban, a próféta megírta a könyvet, amit ma Jeremiás siralmaiként ismerünk, hogy őszintén megossza csalódását, amit Istennel szemben érzett. De nem maradt örökké csalódott és keserű.

A Jeremiás siralmai 3:21-24-ben, miután kiadta magából fájdalmát, ez írja: "De reménykedni kezdek, amikor erre gondolok: az Úr soha nem lankadó szeretete és irgalma még mindig tart - friss, mint a reggel, és olyan biztos, mint az, hogy reggel felkel a nap.  Csak az Úr van nekem, ezért Őbelé helyezem a reménységemet."

Bár szörnyű helyzetben volt, Jeremiás megváltoztatta a látószögét. Egészséges és jó dolog, ha őszinték vagyunk Istennel az érzelmeinkkel kapcsolatban, de előbb-utóbb meg kell változtatnunk azt, ahogy a dolgokat szemléljük. Azzal, hogy csak a fájdalmunkon járnak a gondolataink, nem oldunk meg semmit és nem jutunk előbbre.

Ehelyett, ahogy Jeremiás is tette, fel kell ismernünk, hogy Isten mennyire szeret minket.

Jeremiás elkezdte más szemszögből nézni a helyzetét, és meglátta Isten végtelen kegyelmét. Nem számít, milyen nehéz helyzetben vagy, hogy mennyire öntötted ki a haragodat Istenre, Ő szeret téged. Ez egy olyan sziklaszilárd igazság, amire mindig tudsz támaszkodni, történjen bármi is.

Minél tovább koncentrálsz arra, ami elkeserít vagy fájdalmat okoz, annál hosszabb ideig tart ez az állapot. A keserűséged, a lehangoltságod és a szomorúságod nem enged szabadulni a fájdalmadtól. A Jeremiás siralmai 3-ban az író egy egyszerű megoldást ad erre: változtasd meg a gondolkodásmódodat.

Fájdalmas panaszkodása közepette Jeremiás egyszer ezt mondja: "de reménykedni kezdek."

Hogyan lehet reménységed még a legsötétebb napokon is? Emlékezz meg arról, hogy "az Úr soha nem lankadó szeretete és irgalma még mindig tart".

Erre biztosan számíthatsz! Az Úr szeretete és irgalma "friss, mint a reggel, és olyan biztos, mint az, hogy reggel felkel a nap." Nincs másra szükséged, csak Őrá. És bármi történjék is, Őbelé helyezd a reménységed.

Csak akkor tudod meg, hogy kizárólag Istenre van szükséged, amikor már csak Ő maradt számodra.

Te eljutottál már erre a pontra? Mert nincs ennél jobb hely.

Beszéljetek róla:

  • Miért igaz az, hogy amikor nehéz időszakon mész át, a remény választás kérdése?
  • Mit tudsz tenni a nehéz időkben azért, hogy reménységgel tudd látni a jövőt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10. 25.) X

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása